Президентът Румен Радев участва в тържественото връчване на наградите на

...
Президентът Румен Радев участва в тържественото връчване на наградите на
Коментари Харесай

Радев връчи наградите „Учител на годината“

Президентът Румен Радев взе участие в тържественото връчване на премиите на 27-ия Национален конкурс „ Учител на годината “, проведен от Синдиката на българските учители.

„ За мен е чест да бъда измежду вас – нашите учители, хората, от които стартира България. Водещите тематики през днешния ден в огромния публичен и политически спор са полезностите, националните цели и идеали, гарантирането на националния суверенитет, просперитета на нацията, благосъстоянието на всеки жител. Години наред търсим ключа към тези значими тематики, само че рядко стигаме до същността, началото “, съобщи президентът.

„ Можем ли да приказваме за национално единство, в случай че няма какво да сплотява нашите деца от ранна възраст, от ученическия чин? Дали имаме високо готови учители и способени педагози? “, запита той.

Радев се обърна към по-възрастните учители: „ Въпреки тежките времена в по-далечното минало на унизително заплащане и сриване на престижа на специалността, вие не абдикирахте от вашата задача. “

„ Към младите учители – поздравления за значимия избор, който сте създали. Бъдете горди, че сте в челните редици на построяването на съвременна европейска страна “, добави още той.

Президентът връчи премиите на спечелилите състезанието в направление „ Природо-математическо “ Антоанета Димитрова, Милена Коцева и Петя Желева.

Председателят на Синдиката на българските учители Янка Такева съобщи: „ Изключително съм удовлетворена и щастлива, че 27 години, в наличието на толкоз доста значими персони, министри, минали през МОН от 90-та година до днешна дата, в наличието на толкоз доста научни преподаватели от университетите и в наличието на най-хубавите учители в България, през днешния ден още веднъж ще покажем на обществото българският преподавател, какви учители и възпитаници има в страната, по какъв начин пазим културата, традиции и памет. Без българския преподавател дали може да се развива едно общество? Развитието на страната е минало през просвещението и просветителите. “

Прочетен бе и приветствен адрес от служебния министър-председател Димитър Главчев, както и от просветителния министър Галин Цоков.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР