Винаги съм се удивявала с каква лекота някои жени, бих

...
Винаги съм се удивявала с каква лекота някои жени, бих
Коментари Харесай

На жените, които мечтаят за нов татко на детето си

 9

Винаги съм се удивявала с каква лекост някои дами, бих ги нарекла „ кокошки ", отхвърлят на личните си деца правото да порастват, виждайки всекидневно родния си татко.

Доскучало им е на пернатите, вероятно? Минали са трийсетака и са обърнали плочата – друга музика ще си поръчат. Закопнели са за огромна вълнуваща утеха от досадния битовизъм и скучния сексуален живот. Развод.

А тоя, техният мъж, не е оправдал огромните им очаквания. Не се е издигнал от елементарен чиновник до значим управител. И даже няма такива планове. Развод.

Не е намерила „ кокошката ", общ език с майката на този, от който е родила дете. Да живее под гнета на тая долна свекърва – в никакъв случай. Развод. " Трябва да живееш по този начин, че да не те изтезава мъчителната мъка на пропилените години " – написа статус пернатото във Facebook, а след него отива да подава молба за бракоразвод, уверено в личната си безспорна справедливост.

И нищо, че този статус е откъс от разказ на Николай Островски, който „ кокошката " освен не е чела, ами даже и в ръцете си не е държала - това обръщение има напълно друга задача. Социалните мрежи с наслада ще подемат този високомъдрен вик за независимост, а пернати от всички направления, ще заприиждат на ята, с цел да предизвикват смелата си „ колежка " и да я завлекат в лоното на общото страдалчество.

„ Ти си млада, ти си красива. За какво ти е тоя загубеняк? Предстои ти да срещнеш своя заслужен мъж, който ще те обича и ще стане новия татко на детето ти " – по този начин кудкудякат разните там женки, а крещенето им следва възходяща последователност. Повечето от тях са озлобени разведени дами – зарязали своите загубеняци или напуснати от мъжете си, които пък безпаметно са се влюбили в кръшни и начетени студентки. „ О, боже..., но те тия студентки за нищо не стават и тоя моя, някой ден мноооого, но доста ще съжалява, на колене ще ме моли да се върне... ", бърше сълзи парясницата и налива масло в огъня на идната като нея.

Е, към тия „ кокошки " имам следния въпрос – по кое време за финален път усвоихте нещо по-различно от нова рецепта за телешко, страдате ли когато борша не ви заври вярно, какви мисли населяват въздушното пространство в главата ви, не сте ли станали скучни сами на себе си, камо ли на личните си мъже? А студентките въпреки всичко учат, натрупат познания – и по тази причина са забавни. Какво прочетохте вие, 35-годишните, откакто напуснахте университета – няколко списания, полетата на Facebook и книга за бъдещи майки. А, вероятно още „ 50 нюанса сиво " и наложителната „ Яж, моли се и бит ". Амин!
За петилетката, изкарана без мъж, тия разведени пернати са се сдобили с бръчки, целулит и гнусен темперамент. И не, глупачки, вашето дете не може да бъде считано за достижението, което ще компенсира цялата пудра, суетност и рекламация в живота ви. Детето ви е постижение единствено за вас, неговия роден татко, бабите и дядовците, и демографията на страната.

„ Майчинството краси дамата. Детето те въздига в очите на обичания /следващ/ мъж " – по този начин подреждат перушинестите, стоящи в пропастта на бъдещият ви бракоразвод, положителните опитни приятелки.

Наистина ли мислите по този начин? Майчинството извисява дамата само в очите на оня, от който тя е родила. За останалите мъже, непознатите деца не са нужни. А вие, пиленца, кръстосвате крайници в найлонови чорапи в open-space пространствата, пиете си питието, оформяте документите за разлъка и мечтаете за нов, готин татко на своите деца, който ще се умилява от тях, а на вас ще ви подари всекидневие, цялостно с нежни полови еквилибристики и кола. И несъмнено, той ще прекарва всяка вечер вкъщи – в благото семейство, състоящо се от непознати деца.

Такива мъже не се умиляват. Всеки естествен мъж ще избере свободната жена пред тази с дете от различен. Това е истина от последна инстанция. Опровергават я само глупачките, които обичат да се самозаблуждават и мъжете - Омега, подписали се върху непознато поколение.

И в света на тази действителност, аз откровено не разбирам, от какво се управляват кудкудякащите дами, когато лишават своите деца от щастието да порастват с родния си татко. Ако той е пияч, наркоман, нарушител, садист – то, въпросът е непотребен. Но когато той е естествен мъж, добър татко, у който теб персонално не те устройва заплатата, роднините или характера му – то не трябва да се превръщаш в егоистична свиня и да го зачекваш от живота на деца си.

В интерес на всяко дете е да пораства с родния си татко. И когато самоуверено заявяваш във Facebook нещо доста комплицирано и умно за пропиляния си живот, премисли 100 пъти, преди да дотърчиш при юриста си, с цел да ти удари щемпел „ свободна кокошка ". Помисли освен за себе си, глупачке. За тях, намерения, за своите родни деца.

По материал на Miss-tramell | Livejournal

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР