Винаги съм се опитвал от всеки дефект да правя ефект.

...
Винаги съм се опитвал от всеки дефект да правя ефект.
Коментари Харесай

От дефект трябва да превърнем Зелената сделка в ефект

Винаги съм се опитвал от всеки недостатък да върша резултат. По отношение на Зелената договорка дефектът към този момент го има. Има хора, които ще изгубят работните си места и ние би трябвало да търсим резултата, с цел да използваме средствата оправдано и да ги влагаме по верния метод, тъй че работните места да се запазят, да се удвоят и всички да намерят баланс – обществото и бизнеса.

Това съобщи кметът на Кюстендил инж. Огнян Атанасов по време на конференцията „ Преход на опциите – Кюстендил “, проведена от „ Бранд Медия България “. Събитието е част проекта „ Преход на опциите “, съфинансиран с европейски средства по политиката на доближаване на Европейски Съюз.

По думите на кмета средствата, планувани за преквалификация, не са вярно ориентирани, особено за област Кюстендил. Той добави, че не е разумно хората да си показват, че миньорите внезапно ще станат IT експерти. Според Атанасов те могат да доразвият уменията си и да бъдат положителни монтажници на фотоволтаици, веи планове.

Трябва да доразвием уменията им и да ги използваме вярно. “

Поставянето на от ден на ден фотоволтаични системи, съгласно Атанасов, са опция, която обаче би трябвало да бъде направена с мисъл и да бъдат конфигурирани на публични здания. Кметът е на мнение, че не може една постройка да кандидатства за 10 киловата мощ, в случай че е присъединена към локалното сдружение за 6 киловата.

Трябва да е толкоз, колкото е разрешена мощността. “

Инж. Атанасов разяснява, че компаниите би трябвало да се включат в прехода, с цел да са подготвени да поемат работната ръка. Според него преквалификацията би трябвало да стане бързо, в границите на до 6 месеца, с цел да бъдат поети от фирмите, които желаят да влагат.

Трябва да им дадем вярната работна ръка. “

Според кмета с общи старания всичко може да се случи, макар че по думите му, средствата за Кюстендил за по-малко (122 млн. евро) и към момента не са стартирани да се усвоят. П думите му понижават и местата, където може да се влагат, с цел да има добавена стойност.

Относно програмата за енергийно възобновяване на многофамилните жилищни здания, Атанасов е на мнение, че не може самофинансирането да е идентичен % за всички градове. Кметът е на мнение, че в района би трябвало да се регистрира енергийната беднотия.

За Кюстендил парите би трябвало да са 100% и е значимо да се гледа картината на равнище области, а не равнище райони, даже на общини. “

Кметът е на мнение, че наложително би трябвало да бъде обезпечено финансиране и за една, даже две индустриални зони, тъй като там е мястото, където ще се влее работната ръка. Освен това би трябвало да се помогне и на компаниите, които са подготвени да влагат.

Надявам се септември месец да разполагаме със средствата, с цел да се случат нещата и Кюстендил да е мотор на растежа. Трябва да помогнем на дребните общини да се оправят, тъй като да вземем за пример Бобов дол няма да се оправи самичък. “

Той добави,че всички заинтригувани страни би трябвало да работят дружно – общини, министерства, синдикати, бизнес и общност.

Аз виждам благоприятни условия. “

Кметът е на мнение, че оттук насетне цената на силата единствено ще пораства и с цел да бъде понижена, би трябвало да се развиват така наречен енергийни общности, с цел да се спести и таксата за транспорт.

Съфинансирано от Европейския съюз. Изразените възгледи и отзиви обаче принадлежат напълно на техния(ите) автор(и) и не отразяват безусловно възгледите и мненията на Европейския съюз или на Европейската комисия. За тях не носи отговорност нито Европейският съюз, нито Европейската комисия.

Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР