Винаги много се е говорило с възможности за някакви корупционни

...
Винаги много се е говорило с възможности за някакви корупционни
Коментари Харесай

Цветанов за ДАБЧ: Отдавна се говори за корупционни схеми

Винаги доста се е говорило с благоприятни условия за някакви корупционни схеми, свързани с приемане на поданство. Това е тематика, която се разяснява в обществото отдавна. Така зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов разяснява акцията в Държавната организация за българите в чужбина, в хода на която по неофициална информация има десетки задържани.

Структурата постоянно през годините постоянно е намесвана в кавги, а ръководството й е свързвано с националистите във властта. Днес от Вътрешна македонска революционна организация се дистанцираха от ръководителя на ДАБЧ, като подчертаха, че той не е техен член, а единствено водач на гражданското придвижване „ БГ патриот”.

ДАБЧ е на послушание на вицепремиера Валери Симеонов, който е водач на друга част от „ Обединени патриоти” – НФСБ.
Разследват корупция и издаване на подправени документи в Агенцията за българите в чужбина (ОБНОВЕНА) Разследването е за вземани подкупи, подправени документи и длъжности закононарушения.
„ Доколкото имам информация, за тази организация „ Обединени патриоти” имаха собствен претендент, те не са предложили да бъде закрилян или да му се реализира някакъв политически чадър”, разяснява Цветанов.

Той въпреки всичко акцентира, че по тематиката ще може да се каже повече откакто прокуратурата разгласи повече обстоятелства към следствието: „ Нека забележим какви са документите и доказателствата и тогава да се мине към идната стъпка – кадрова промяна”.

Цветанов беше безапелационен, че напрежението в обединението е „ на база нарушена връзка, не толкоз от това, че имаме разминавания по секторните политики”.

Във връзка със конфликтите в Мъглиж той акцентира: „ Държавата е доста по-силна от всеки, който желае да я разклати”.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР