Винаги, когато разговора опре до политика гледам да го добутам

...
Винаги, когато разговора опре до политика гледам да го добутам
Коментари Харесай

Защо не смея да попитам

Винаги, когато диалога опре до политика виждам да го добутам до нещо по-просто. Я квантова механика, я космология, я медицина. Защото политиката, дано да е ясно, е просвета свръхзабулена в секрети.

Там елементарната логичност се чупи като… хайде да не споделям като какво, че някои ще се обидят. Политиката не се подчинява на никакви известни закони, било то естествени или човешки. Да ме прости прокуратурата и гравитацията.

Ето на. Седим си ние с един другар Емчо. Емчо схваща от политика. Говорим си за нещата в последно време. Емчо ми вика:

- На морето не строят хотели, ами укрепват брега. Затова на Алепу бичат багери и се лее бетон. Законни багери и легален бетон. А задачата е подсилване на плажната линия. Но – продължава значимо Емчо - както знаем плажа най-добре се укрепва с хотел. А още по-добре с туристически комплекс. Това се назовава инфраструктуриране. Обаче хората не схващат и по тази причина недоволстват. Кво да правиш, тепегьози. Дано оня от Дискавъри да пристигна да изяде още една жаба, че да се разсее шумотевицата. А в случай че изплюска таралеж – най-добре.

- Така е! – солидаризирам се аз. Ето - Слънчев бряг са го укрепили с цялостен град и отново морето го подмива. Нали по този начин?

Емчо ме гледа с подигравка и продължава.

-Ами БСП-то? БСП-то не стъпало на работа в Народното събрание един месец, но щели да си вземат по едни 5 хиляди на човек. Не е зле.

- Не е зле – солидаризирам се.

- А представяте ли си в случай че работеха, какъв брой трябваше да взимат? Направо трябваше да се тегли още един държавен заем.

Цъкаме с езици и двамата, че ни се е разминал този заем. Аз крещя и петгодишният си наследник да цъка и той, щото заема и на него му се е разминал.

- А оня желае атомна бомба. – прекъсва цъкането Емчо.

- Кой оня?

- Оня с трабантчето. Иска всеки на балканите да си има по една.

- Е защо са ни тези атомни бомби? – запитвам аз тъй като, както знаете, нищо не разбирам.

- Е по какъв начин защо? Ще я сложим посред България и като има потребност единствено палим фитила и треееес! А да смее някой да ни каже нещо? Това се назовава интернационална политика.

- А в случай че не е бомба, а заря? Не е ли същото?

- Ние от тридесет години го караме на заря, по тази причина сме докарани до тук. Виж, с атомна бомба си е друго.

- Друго – дублирам аз без да запознат съм материята.

- Бате Бойко обаче си знае работата. Виж по какъв начин обара Медведчето.

- А, не! – отвращавам се аз – Бат ни Бойко да не е джендър? Бил е бил мъж на годината! Има сабя.

- Не бе. Обара му единствено бицепса. С разследваща цел. Ако се наложи да му вкара една външнополитическа баница и оня в случай че е слабак - газ да пикае. Това се назовава икономическа непоклатимост. Бат Бойко си знае работата. Тогава ще имаме пари да купуваме и самолети. Ф16.

- Ф какъв брой? – не разбирам.

- Ф 16. Така се споделят. Модел от преди тридесет години.

- Че такива не ги ли продават в продавалник?

- Тези са с модификации. Всичките самолети ще бъдат четири по четири. За това са и 16. А като им сложим зимни гуми могат и Ф32 да станат.

- Могат – солидаризирам се аз, тъй като мога да умножавам по две. - Ама това не важи ли за колите?

- Е по този начин де! - Емчо ми намига разбиращо. - Обаче какво им пречи и на самолетите? Когато самолета не лети, може да го караш като джипка през пресечена околност. Може да патрулираш по границата с тях. Да ловиш афганистанци. Така враговете ни няма да знаят дали разполагаме със самолети или джипки. Това се назовава дезинформация.

- Ами това с КаТеБе? – запитвам го аз, тъй като виждам пред себе си специалист.

- Това КаТеБе, – деликатно си сортира думите Емчо - кат реши да е*е и е*е наред, и не сортира. И си налягай парцалите да не те почне и теб. Това се назовава секс.

Аз, както ви споделих, нищо не разбирам и си замълчах. Така де, като опря до секс и се уплаших.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР