Винаги, когато имаше важни въпроси, трите партии в коалицията нямахме

...
Винаги, когато имаше важни въпроси, трите партии в коалицията нямахме
Коментари Харесай

Искахме да направим нещо по-добро за България, но ИТН дръпнаха спирачката

Винаги, когато имаше значими въпроси, трите партии в обединението нямахме проблем да стигнем до извънредно решение, тъй като искахме да създадем нещо по-добро за България, само че Има Такъв Народ дръпнаха спирачката и обединението се разпадна. Това каза пред публицисти някогашният образован министър акад. Николай Денков в Шумен по време на предизборна обиколка в страната на " Продължаваме промяната ".

На въпрос за рецензиите против спряната Наредба за избор на шефове акад. Денков напомни, че до момента такава разпоредба у нас не е имало.

" И тук същинският въпрос е по какъв начин до момента избирахме шефове на учебни заведения? Оказа се, че има едни вътрешни правила в МОН, които никой не беше виждал обществено, никой не ги е обсъждал. Ние за първи път извадихме разпоредба, която изяснява какви са разпоредбите. Естествено е да има полемика, тази разпоредба заставам един месец за обществено разискване, тъй че тя мина през целия цикъл на разискване и беше призната по всички правила. Атаката е по политическа линия – от хора, които са свързани с други политически сили. Висшият административен съд не е казвал, че наредбата не е добра. Всъщност дори наредбата срещна много огромна поддръжка ", разяснява той.

" Искате ли да имате шеф на учебно заведение, който няма лидерски качества? Или който не може да си комуникира с екипа? Няма личностна основа, тъй като постоянно когато се избират ръководители на високо равнище – по този начин се прави в Европейска комисия, по този начин се прави в професионалните компании, които избират управителни фрагменти и тези знаци, тези критерии се включват в оценката. Самата оценка се прави по този начин: имате 5-членно жури, които имат карти за оценка и всеки един от тях си прави оценка самостоятелно, след което се извежда средноаритметично. Има си методика, по която субективизмът се понижава, обясни акад. Денков по тематиката.

Относно преференциите в изборните листи той коментира, че " в случай че има мощна поддръжка, някой претендент би могъл да се издигне нагоре в листата ".

" Това е обикновено, ние сме много демократична партия, не раздаваме хората като картички, както вършат някои други ", уточни някогашният учебен министър.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР