Винаги, когато даваш оръжие на нападнатите, ти не продължаваш войната,

...
Винаги, когато даваш оръжие на нападнатите, ти не продължаваш войната,
Коментари Харесай

Валентин Радев: Когато даваш оръжие на нападнатите, не продължаваш войната, а опазваш мира

" Винаги, когато даваш оръжие на нападнатите, ти не продължаваш войната, а опазваш мира. Медведев сподели: САЩ, спрете да дават оръжие на Украйна и войната ще спре. Същото споделя нашият президент. Тя ще спре, само че ще останат анексираните територии, Крим... Това ли желае светът? Ние изпращаме това което имаме, оръжия се дават от първия ден. Защо България го прави по нерегламентирания метод? Правихме го скрито против съвсем двойна комисионна ", коментира бившият зам.-министър на защитата пред Bulgaria ON AIR.

Гостът означи, че оръжейните хранилища безусловно са изпразнени, защото войната всеки ден бълва снаряди. А България ще стане 24-ата страна, която публично дава муниции.

" Министър Тагарев това сподели: Ще влезем в самодейността за 1 млн. муниции и в тази на Европейската организация. Ще имаме пари от Европа да подновим нашите муниции и да купим нови поточни линии. България е профилирана в производството на муниции ", съобщи в студиото на  " Денят ON AIR ".

Той е сигурен, че някой ден ще излезе публична информация за даването на оръжия и муниции на Украйна от българските управляващи от началото на войната.

От " Продължаваме промяната " сложиха ултиматум на ГЕРБ - или извършват седем условия, или хората на Кирил Петков ще изискат оставка на кабинета.

" Досега къде бяха и за какво не направиха публично съглашение. Но бягайки от думата съдружно " ръководство ", тъй като ще ги свързват с съдружно съглашение, те споделиха: По-добре да няма. Сега желаят някакъв механизъм и гаранции. Борисов е леко раздразнителен от това, което те вършат. Те прекаляват. Искат на всички места всичко да сменят и да сложат техни хора ", акцентира Радев.

Според него Бойко Борисов ще откри верния звук. " Христо Иванов постъпва по-разумно, уповавам се да успокоим нещата ", показа.

" Службите са на всички и доста деликатно би трябвало да пипаме там. Както и със правосъдната промяна. Да не се замахва на едро, да има необятно разискване, да се усеща доверие, което идва изпод, а освен в Народното събрание. Много би трябвало да внимават какво споделя електоратът. Някои злоупотребяват със службите ", уточни още някогашният началник на Министерство на вътрешните работи.

Радев обърна внимание, че Министерство на вътрешните работи е най-голямата система, съвсем 50 хиляди души, и посочи, че там би трябвало доста да се внимава с фрагментите. 

" Мигрантите към този момент ги хващаме на инцидентен принцип. Всички приказваме против служителите на реда, само че всички се нуждаем от тях. Същото е в прокуратурата, по тази причина всички се вглеждаме толкоз в това. Там би трябвало да има правдивост, тъй като това е последната инстанция. Висшият правосъден съвет е по този начин изработен по решение на Христо Иванов. Защо не признае, че е негова неточност ", съобщи още гостът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР