Вилнюс. Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг обяви, че Алиансът

...
Вилнюс. Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг обяви, че Алиансът
Коментари Харесай

Йенс Столтенберг: Предложението за провеждане на среща на Съвета НАТО-Русия остава в сила

Вилнюс. Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг разгласи, че Алиансът не има намерение да понижава военното си наличие в района покрай границите на Русия и акцентира, че предлагането за осъществяване на съвещание на Съвета НАТО-Русия остава в действие, предава TACC , като отбелязва, че съответното изказване норвежецът е направил в границите на посещаване във Вилнюс.

„ Ние се стремим към разговор. Предложението, направено от Алианса преди 18 месеца за осъществяване на среща на Съвета Русия-НАТО, остава в действие. Очакваме отговора на Русия “, цитира организацията думите на Столтенберг.

В същото време той акцентира, че НАТО не има намерение да понижава военното си наличие в района край границите на Руската федерация. „ Алиансът ще продължи да извършва задачата си за въздържане. Ние сме подготвени да осигурим отбраната на Латвия, Литва, Полша и Естония и да отблъснем всевъзможни закани “, увери генералният секретар на организацията.

От 2017 година консолидирани батальони на Алианса са ситуирани в трите балтийски страни и в Полша „ за подсилване на източния фланг на НАТО “. В Литва Германия пое командването на частта. Батальонът включва 1,2 хиляди военнослужещи от няколко страни от НАТО.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР