Беновска/Кандидат кмет Лилков пита

...
Вили Лилков, кандидат за кмет на София, издигнат от коалиция
Коментари Харесай

Вили Лилков, кандидат за кмет на София, издигнат от коалиция „Синя София“ - Илиана Беновска „Беновска пита – Радио К2“, 30.09.2023 г.

Илиана Беновска: Ние въведохме една рубрика сега и Вас ще Ви включа в нея. Всеки от кандидатите да задава въпроси на другите. Вие какво бихе попитали тези, които изброих преди малко – Антон Хекимян, Васил Терзиев, Ваня Григорова, Деян Николов, Карлос Контрера, Ивайло Вълчев, Радостин Василев?

Вили Лилков: Много са въпросите, които бих им задал, но на първо място винаги се започва от най-важното. А най-важното е да се погледнат стратегическите документи на общината, визията на общината. Например бих ги попитал познават ли общия устройствен план. Защото това вероятно звучи много абстрактно на слушателите ...

Илиана Беновска: Единствено вероятно Карлос Контрера го познава!

Вили Лилков: Вероятно той да! Но това са едни документи, в които се третират и обобщават всички системи на града, защото един град е съвкупност от много системи, които работят едновременно. Тяхното познаваме е много важно и особено перспективите за тяхното развитие. И ако не ги познаваш, можеш да бъдеш кмет, който обаче ще следва проблемите. Ще прави ремонти, ще мете улиците, ще се грижи да има вода във вашите чешми, обаче той ще следва проблемите! Тогава се появява мандатното мислене. И ако аз мога да критикувам ГЕРБ за нещо и управленията в последните години, това е така нареченото мандатното мислене. Тоест правим бюджета, поставяме целите преди това, но в рамките на един бюджет. Да закърпим това, да спасим онова, тоест действаме аварийно. А София не поглежда в бъдещето. Ще Ви дам един пример и той е много полезен, ако през 80-те години тези хора преди нас не са били погледнали в перспектива града, ние нямаше да имаме метро. Представете си 80-те години, когато по Цариградско шосе са минавали по 5 коли на минута ...

Илиана Беновска: Нямаше да имаме и НДК!

Вили Лилков: Нямаше да имаме и НДК, за НДК е малко спорно какво е направено и как е направено.

Илиана Беновска: Няма значение!

Вили Лилков: Но, ако тогава не са поставили основите на метрополитена, ако не са започнали с подготовката на кадри, ако не са запазили определени трасета, ако не са започнали проектантски и проучвателни преди това действия, ние днес едва ли щяхме да имаме метрото, което се оказва от днешна гледна точка страшно ценно. Затова предлагам на кандидатите да поговорим за това каква ще бъде София след 25-30 години, каква ще я оставим след нас!

Източник: novini247.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР