Виктория Томова продължи към основната схема в Индиън Уелс за

...
Виктория Томова продължи към основната схема в Индиън Уелс за
Коментари Харесай

Томова оказа сериозна съпротива, но не можа да запише нова победа в Индиън Уелс

Виктория Томова продължи към главната скица в Индиън Уелс за пръв път в своята кариера, откакто записва две следващи победи в поредни сетове. Днес обаче първата ни ракета не може да преодолее съпротивата на 21-годишната Клеър Лиу и в последна сметка отстъпи със 6:7(2) 4:6, въпреки че имаше своите шансове в хода на дуела. Така локалната представителка се класира за втория кръг на конкуренцията, където я чака среща с поставената под номер 16 Кори Гоф.

Откриващата част започва отлично за българката, която проби своята съперничка и даже имаше късмет да отмъкне още веднъж нейното подаване, само че американката се измъкна от сложната обстановка. Впоследствие Вики сподели темперамент, отразявайки три благоприятни условия за рибрейк, но скоро Лиу въпреки всичко фактически доближи до паритет в резултата. Томова незабавно отреагира, с цел да си обезпечи опция да сервира за задатък в сетовете, единствено че се поддаде на напрежението и отстъпи в последвалия тайбрек.

Световната номер 87 показваше доста високо равнище на начален удар във втората част, до момента в който Томова не можеше да се похвали със същата успеваемост на този съставен елемент и по-младата тенисистка имаше късмет да поема постоянно самодейността, вземайки уверено превъзходство още от ретура. Тези условия помогнаха на Лиу да поведе на два пъти с пробив, който непроменяемо беше връщан от родната ни представителка и никой не можеше да вземе уверено превъзходство до 4:4. Тогава последваха няколко прибързани отигравания на софиянката, чието подаване се пропука и скоро фаворитката можеше да ликува с триумфа в мача.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР