Виктория Нуланд, заместник-държавен секретар по политическите въпроси на Съединените щати,

...
Виктория Нуланд, заместник-държавен секретар по политическите въпроси на Съединените щати,
Коментари Харесай

Политическа криза: Украйна е изправена пред вътрешна дестабилизация

Виктория Нуланд, заместник-държавен секретар по политическите въпроси на Съединените щати , направи още едно посещаване в Киев този месеc. Нуланд сподели, че визитата й има за цел да увери Украйна в продължаващата поддръжка на Вашингтон, предаде Voice of America (VOA).

" Украйна е по-силна и издръжлива тази зима,  в сравнение с когато пристигнах тук предходната година. Ние продължаваме да предоставяме поддръжка за сигурността във всички категории, в това число нови вложения и нови оръжейни системи ", сподели тя.

Визитата на Нуланд идва  в под напрежение миг в страната - разединение сред президента Зеленски и неговия известен главнокомандващ на въоръжените сили Валери Залужни , стана ясно общественото пространство.

Зеленски е уведомил американски публични лица , че има намерение да размени Залужни . Украински анализатори считат, че опасността от вътрешна дестабилизация е висока , и визитата на Нуланд може да значи, че съдружниците също са обезпокоени от това .

Виталий Кулик е шеф на Центъра за проучване на проблемите на гражданското общество. " Вече можем да кажем, че отстраняването на Залужни от поста главнокомандващ е неизбежно . Отстраняването на Залужни, позорът и всичко, обвързвано с него, в този момент значи политическа рецесия " , споделя той.

Кулик добавя, че рецесията значи украинското политическо и военно водачество ще се изправи пред провокации при осъществяването на интернационалните задължения на Украйна . Западът изисква на първо място сигурност, унищожаване на стратегическото комплициране и показване на избрана тактика.

Назряващата политическа рецесия в Украйна идва в решителен миг , защото страната стартира трета година война против пълномащабната съветска войска. Битката от ден на ден се дефинира от умората измежду интернационалните поддръжници на Украйна , които приказват за редуциране на помощи.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР