Виктория Бекъм безспорно е една от най-добре изглеждащите световни звезди,

...
Виктория Бекъм безспорно е една от най-добре изглеждащите световни звезди,
Коментари Харесай

Теф е любимата суперхрана на Виктория Бекъм

Виктория Бекъм несъмнено е една от най-добре изглеждащите международни звезди, макар че надвиши 40 години. През живота си тя е постигнала доста – има една от най-популярните фешън имеприи в света.

Освен това се радва на безрезервната обич на четирите си прелестни деца. Тези триумфи са реализирани с значително старания, през които звездата минава с постоянно пресен тип и във форма. И всеки си задава въпроса – по какъв начин съумява да го реализира?

Истината е, че Виктория Бекъм постоянно е била обожател на здравословното и потребно хранене. Самата тя признава, че натъртва на оповестените за суперхрани артикули и следи за появяването на нови такива. Такъв е казусът и с теф.

Теф е от новите суперхрани, бързо придобиваща известност. Тя съставлява вид жито, в който не се съдържа глутен. На негово място се откриват ползотворни витамини и доста протеини.

 Виктория Бекъм

Родината на теф е Етиопия. Днес може да се открие из цяла Африка, както и все по-често в разнообразни краища на света. Културата е позната на света от към 4000 години, а в родината си постоянно е била артикул номер едно за изхранване на популацията.

По някои признаци теф си наподобява с друга известна суперхрана, а точно – киноа. И двата продукта впечатляват с равнищата на протеини. Освен това в теф се откриват още фибри, калций, както и витамините В и С.

 Теф

Зрънцата теф могат да бъдат сбъркани с маково семе. Продуктът, с изключение на потребен, е с високи калорийни равнища, които обаче са бързо усвоими. В 100 г от него се съдържат 360 калории. Именно това е тайната за фина и стройна фигура на звезди като Виктория Бекъм и Гуинет Полтроу.

Освен като диетична и потребна храна теф се предлага и като лечебна. Добра е за диабетици, защото има ползотворно деяние за тях. Приемът на културата оказва помощ за регулирането на кръвната захар и равнищата на инсулин в кръвта.

 Брашно от теф

Теф може да се подготвя и употребява като всяка друга житна просвета. Може да се употребява като гарнитура в композиция със утринната закуска или за поръсване на салати, сладкиши или кифли.

За задачата ½ чаша от зърното се прибавя 2 ч.ч. вода с щипка сол. Слага се на котлона, до момента в който заври, след което се оставя да къкри още 15-20 минути, до момента в който попие изцяло водата. Сваля се от огъня, оставя се да изстине и е подготвен за консумация.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР