ВиК“ – Силистра завърши проект за близо 80 милиона лева,

...
ВиК“ – Силистра завърши проект за близо 80 милиона лева,
Коментари Харесай

ВиК“ – Силистра завърши проект за близо 80 млн. лв.

„ ВиК “ – Силистра приключи план за близо 80 милиона лв., чиято съществена цел бе възстановяване на водоснабдяването.

Доизградени бяха и реконструирани над 100 км „ ВиК “ мрежа и довеждащи водопроводи в Силистра, Тутракан и селата Айдемир и Калипетрово.

От водоснабдителното сдружение регистрират към този момент 10 % понижаване на загубите на вода, заяви енергетикът инж. Милен Боянов и добави, че задачите на плана са повече от това - понижаване на експлоатационните разноски и надеждност на водоподаването.

Става въпрос за замяна на уреди сложени 70-те и 80-те години на предишния век.

В същото време цената на водата в Силистра скача от 1 януари с 47 стотинки с Данък добавена стойност и става 5,76 лева Увеличението обаче е отвън бизнес проекта на сдружението, изясни шефът му инж. Тошко Тодоров:

" Цената на водата не се реализира по някакво наше предпочитание или предложение, а е заложена като държавна политика. Ако има инфлация, цената се увеличева служебно с % ан инфлацията ".

А поради водния цикъл „ ВиК “ – Силистра има нанесени финансови корекции от цената на плана в размер на 25 % - над 15 млн. лева, които апелира в съда и поради които от МФ са отпуснали заем, с цел да бъдат приключени разплащанията по дейностите. От „ ВиК “ са безапелационни, че новата цена на водата няма да заплаща санкциите.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР