Вижте момиченцето на видеото – то е между 2 и

...
Вижте момиченцето на видеото – то е между 2 и
Коментари Харесай

Вижте каква независимост и чувство за подреденост появява това съвсем малко момиченце – впечатляващо, нали?! (ВИДЕО)

Вижте момиченцето на видеото – то е сред 2 и 2 и половина години. И към този момент независимо съблича якето си с качулка, събува се, и си обува обувчици за в къщи. При това подрежда събутите обувки на тъкмо несъмнено място под закачалката, на която слага и якето. Изглежда, че всички тези дейности са изцяло осъзнати от детето, което не се въздейства от обстоятелството, че го снимат. Естествено, такова държание не може да бъде „ вродено “ – то е резултат от възпитателната работа на родителите.

Децата, без значение дали са момченца или момиченца, би трябвало да бъдат приучвани от напълно дребни на възприятие на ред, само че въз основата на поощрявана самостоятелност!

Родителят би трябвало ненатрапчиво да демонстрира на детето по какъв начин да прави избрана активност като го подтиква освен да я повтори, само че да прави и други сходни действия по лична самодейност! Такава методика на ранно образование на децата да бъдат поощрявани, а не порицавани за дейностите си от техните родители е известна като „ способ на Монтесори “ – на името на неговата създателка, лекарка и педагожка доктор Мария Монтесори. Несъмнено, систематичното излагане на главните правила, по които родителите следва да възпитават децата си е от изключителна изгода за тези от тях, на които им лисва опит в това отношение или просто тяхното лично образование не е отговаряло на тези условия! Затова родители, запознайте се в елементи с метода на Монтесори – по този начин децата ви ще се окажат в привилегированото състояние да бъдат независими и инициативни още от най-ранна възраст!

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР