Вижте какво представлява диск голфа и има ли почва в

...
Вижте какво представлява диск голфа и има ли почва в
Коментари Харесай

Нов атрактивен спорт стъпва в Бургас, кметът Димитър Николов подкрепи идеята 

Вижте какво съставлява диск голфа и има ли почва в Бургас

Изцяло нов за Бургас, само че в действителност известен в целия свят спорт, е на път да направи първи стъпки в парк " Езеро " в морския град. По-рано през днешния ден кметът Димитър Николов персонално посети първото събитие по диск голф, състояло се в зелените площи край ЦУРК-а, с цел да окаже поддръжка на уредниците - Валентин Стоянов, Божидар Георгиев, Стойчо Събев и Калин Хаджиев, които са част от Българската федерация по диск голф. 

Организаторите желаят първото публично игрище за диск голф в Бургас да се намира в дребния парк сред Психото и пистата за колоездене. Тяхната концепция е във всяка градска градина да бъдат сложени по един или два коша, с цел да могат искащите да практикуват този спорт да могат да се упражняват преди да излязат на същинския терен. 

" Изключително здравословен спорт, елементарен за упражняване - без ограничаване на възрастта. Колкото повече вие се включите, това ни дава страст и мотивация за повече площадки. Надяваме се Бургас да е първият град с лицензирано съревнование ", сподели кметът Димитър Николов. 

Той получи тениска с името си на гърба и хвърли диск от разстояние към 20 метра. Николов съумя да улучи от първия път. 

На събитието в парк " Езеро " през днешния ден бяха пристигнали над 30 души от всички възрасти. 

Добрите вести са, че за реализирането на концепцията ще е нужна минимална инвестиция от страна на Общината. 

" Подходящ за всевъзможни възрасти спорт. Разгодка в природата за спортен темперамент ", сподели Валентин Стоянов. 

Диск голфът е тъкмо това, което е разказано в името му. Играе се по подобен с голфа метод, само че вместо със стик и топка, участниците хвърлят дискове, сходни на тип на фризбито към кошове, забити в земята на избрана отдалеченост един от различен. Спортът е извънредно техничен, тъй като съчетава в себе си освен потребността от добра физическа подготовка, само че и акуратност, преценка за отдалеченост и познание какъв тъкмо диск е нужен за уцелването на съответния панер.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР