Вижте как и в какви срокове може да подавате заявленията

...
Вижте как и в какви срокове може да подавате заявленията
Коментари Харесай

За безработните в Мездра! Подаване на заявления за получаване на парични обезщетения при безработица

Вижте по какъв начин и в какви периоди може да подавате заявките си за приемане на парични обещетения за безработица. Ето известието от дирекция "Бюро по труда " в Мездра:
Уважаеми клиенти,
За времето на изключителното състояние всички нормативно избрани периоди, касаещи установяване на правото и приемането на парични компенсации при безработица, стопират да текат (чл. 3а, алинея 1, т. 1 от Закона за ограниченията и дейностите по време на изключителното положение).
Лицата, които желаят да подадат документи за приемане на компенсации при безработица, могат да се записват в Бюрото по труда и да подадат документи за приемане на компенсации в период до 14 дни след анулацията на изключителното състояние, като подадените в този интервал документи ще се считат за подадени в период, т. е. няма да търпят глоба заради закъснение.
Заявление за приемане на обезщетение за безработица може да подадете по следните способи:
• Да ползвате отсрочения период за регистрация в ДБТ и подаване на заявление към Национален осигурителен институт до 14 дни след приключване на изключителното състояние.
• Да подадете по електронен път заявление за регистрация към ДБТ и заявление за обезщетение към Национален осигурителен институт. Лицата, които имат КЕП или ПИК на Национален осигурителен институт, могат да го употребяват в ДБТ като подадат заявките си в Е-зоната на ДБТ.
• Ако нямате КЕП или ПИК на Национален осигурителен институт, попълнете независимо на книжен притежател заявката за регистрация в ДБТ и със съдействието на помощните материали от таблото - заявката за ПОБ към Национален осигурителен институт.
***
Извънредни ограничения за ограничение на достъпа до пространствата на Дирекция „ Бюро по труда “ - Мездра
Уважаеми клиенти,
Приканваме лицата, които желаят да се записват като търсещи работа и имат профил в Системата за несъмнено електронно връчване, да подадат заявление-декларация за регистрация посредством него, като изпълнят следните стъпки:
• да смъкват заявлението-декларация за регистрация от уеб страницата на Агенция по заетостта: https://www.az.government.bg/…/zajavlenie-deklaracija-za-re…;
• да попълнят и подпишат заявлението-декларация за регистрация, собственоръчно или с електронен подпис;
• да го изпратят посредством Системата за несъмнено електронно връчване до Дирекция „ Бюро по труда” по адреса, на който желаят да се записват (постоянен или настоящ), дружно с копие на документа за идентичност.
Системата за несъмнено електронно връчване може да бъде употребена и от лицата за известяван на Дирекция „ Бюро по труда” за смяна в заявените при регистрацията условия, спазвайки посочените нагоре стъпки за заявлението-декларация за смяна в събитията.
***
Извънредни ограничения за ограничение на достъпа до пространствата на Дирекция „ Бюро по труда “ - Мездра
Уважаеми клиенти,
Моля, в случай че не е неотложно, да отложите визитата си в Дирекция „ Бюро по труда “ за месец април 2020 година или да ползвате е-поща: [email protected] или [email protected] eлектронна услуга, телефони за връзка с ДБТ - Мездра: 0910/ 925 85 и 0878 250 448.
Обръщаме се с молба и към нашите клиенти, които са се завърнали от чужбина, да посетят Бюрото по труда след приключване на 14-дневния карантинен интервал!
С почитание и признателност за съпричастността!
Дирекция „ Бюро по труда “ - Мездра
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР