Виждаме как след президентската институция Прокуратурата влиза със сила и

...
Виждаме как след президентската институция Прокуратурата влиза със сила и
Коментари Харесай

Кутев: Прокуратурата се опитва да се меси в работата на изпълнителната власт

Виждаме по какъв начин след президентската институция Прокуратурата влиза със мощ и в Министерство на вътрешните работи, което заплашва да прерасне в открита война на институциите. В интервал на служебно държавно управление, когато законодателната власт не работи, виждаме опити Прокуратурата интензивно да се меси в работата на изпълнителната власт. Това съобщи представителят на Министерски съвет Антон Кутев на брифинг след съвещание на служебния кабинет. 

Изявлението е във връзка със засилената интензивност на прокуратурата от последните дни, посочи Кутев. Той изброи случаите, които тревожат служебния кабинет. Новият началник на антимафиотите Калин Стоянов е бил привикан на разпит два дни след назначението му, новият началник на ДАНС единствено ден откакто е назначен, а нощес е бил привикан и служителят от Групово дело " Национална полиция " Ангел Папалезов, изброи държавният представител. За Папалезов е имало заповеди за обиск, макар че не я обвинен, а е бил разпитван като очевидец, твърди Кутев.

" Ние поддържаме всички старания да се преследват отговорните съгласно закона, само че сме разтревожени от опита да се сплашват основни чиновници на службите за сигурност, както и да се забавят или осуетяват инспекции в системата на вътрешните работи. Призоваваме всички институции да проявят разсъдък и да работят само за издигане на държавността и правовия ред ", сподели още Кутев.  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР