Виждаме как не просто не се случва процесът, а се

...
Виждаме как не просто не се случва процесът, а се
Коментари Харесай

Кремена Кунева от фондация „Даная“ за детската болница: Министърът въобще не е наясно с проекта

„ Виждаме по какъв начин не просто не се случва процесът, а се случва безредно, не се съблюдава никакъв механизъм. Порочни назначения, прикриване на информация, самият министър не знае какъв разбор чака – механически, архитектурен, разбор на педиатричните потребности. Той изобщо не е наясно с този план “.

Това каза Кремена Кунева от фондация „ Даная “ в „ Лице в лице “ във връзка плана за строеж на Национална детска болница.

В момента над 80% от антибиотиците се изписват с електронни предписания, сподели здравният министър

По думите ѝ няма политическа воля за изграждане на болничното заведение.

Според Кунева за изпълнителен директор на капиталовата компания за изграждане на лечебното заведение е назначен човек с никакъв опит.

„ Смениха проф. Пенева, един от дребното хора, които направи нещо за този план, с Николай Борисов. Изведнъж от през днешния ден за на следващия ден без никаква обществена информация. Мотивът е, че проф. Пенева не се оправя добре с работата. В същото време той е освободен като шеф на „ Бул Био ” поради закъснение на ремонтни действия Три години този човек го няма и внезапно разбираме, че той е новия изпълнителен шеф ”, уточни Кремена Кунева.

Фондация „ Даная “ посети Румъния, където построиха такова лечебно заведение единствено с дарения

Фондация „ Даная “ изиска публично-частно партньорство в плана за градеж на детската болница.

„ Искаме да участваме интензивно в процеса с страната, с цел да подсигуряваме неговите стадии като качество на осъществяване и като контрол. Общественият съвет остана в едни консултативни функционалности на равнище избран достъп до информация. За три месеци няма съвсем никаква свършена работа. Другият проблем е, че на събранията задават въпроси, чиито отговори може да намериш в общественото пространство. Те не получават повече информация, не вземат участие интензивно във взимането на решения “, сподели още Кунева.

По думите ѝ фондация „ Даная “ ще подписа Меморандум за съдействие с румънската организация, която построи феноменална 9-етажна детска болница.

Вижте по какъв начин го направиха тук:

Кармен и Оана споделят по какъв начин са събрали 43 милиона евро в името на децата в Румъния
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР