Виждаме как нашите растения увисват и предполагаме, че трябва да

...
Виждаме как нашите растения увисват и предполагаме, че трябва да
Коментари Харесай

Поливайте цветята си с кубчета лед! Ето какви ползи носи този метод

Виждаме по какъв начин нашите растения увисват и допускаме, че би трябвало да са жадни, поливаме ги, по-късно плачем, до момента в който те не престават да умират, без да знаем, че до момента в който демонстрираме любовта си, като наливаме вода в саксията им, в действителност ги удавяме до гибел.
Това е капан, в който хората толкоз постоянно попадат. Но има всевъзможни скъпи артикули и странни хакове ( тампони в почвата, например) за решение на казуса с преливането.
Може ли тайната да се крие в кубчета лед?
Да, доста фенове на растенията са изхвърлили лейките в интерес на кубчетата лед, избирайки да напояват растенията си, като просто слагат кубчета лед върху горната част на почвата на растението.
Това не е нов способ за поливане на стайните растения.
Идеята е елементарна: потреблението на кубчета лед значи, че водата се всмуква с една концепция по-бавно, което разрешава на растението последователно да попие течността, до момента в който кубчето се стопи.
Това има смисъл на доктрина, само че дали трикът с кубчета лед в действителност е мъдра концепция? Или това ще е следващият метод да изпратим нашите листни другари в ранен, подгизнал гроб?
Експертът по градинарство и грижа за растенията Гена Лорейн от Fantastic Services споделя, че методът може да бъде „ много потребен “.
Основната изгода от поливането на вашите растения с кубчета лед е, че намалявате опцията да ги преполеете. Този способ с кубчета лед ще помогне да се предотврати всяко безсистемно преливане на вода, а също по този начин оказва помощ на корените, като им дава задоволително време да всмукват влагата. Кубчетата лед също са идеалният способ за поливане на труднодостъпни растения като висящите.
Експертите означават, че този способ би трябвало да се употребява единствено за растения в огромни саксии, тъй че кубчетата лед да не допират непосредствено растенията, а единствено почвата.
 Засадиха 1100 бегонии с разнообразни цветове в Градския парк на Асеновград (СНИМКИ) Засадиха 1100 бегонии с разнообразни цветове в Градския парк на Асеновград (СНИМКИ)
Хиляди цветя бяха и следва да бъдат засадени из разнообразни зони на Асеновград. А в Градския парк към този момент има завършени и цветни фигури. Там...
Просто поставете два до три кола в почвата, с цел да извършите дълги дупки, достигащи доникъде на саксията. След това поставете огромно кубче лед върху всяка дупка и това е задоволително, с цел да поддържате множеството растения през седмицата.
Растенията ненавиждат големите температурни съмнения, изключително в корените си. Студът от кубче лед може да убие вашите растения, в случай че влезе в директен контакт с тях.
Отново имате значимата записка за това да не позволявате на вашите кубчета лед да влизат в пряк контакт с вашето растение - тъй че в случай че въпреки всичко сърцето ви кара да опитате тази техника, най-малко се уверете, че кубчетата лед не са позиционирани тъкмо до растението и има място за разтопяване в саксията.
Въпреки че доста хора настояват, че методът с кубчетата лед работи за техните растения, някои експерти считат, че „ коренният удар “ може да се случи под повърхността на почвата и че хипотетичните изгоди от трика просто не си костват риска.
Някои издръжливи растения може да са задоволително жилави, с цел да се възползват от този способ на поливане, само че по-деликатните няма да оцелеят сигурно.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР