Виждаме инвазия в независима държава и Русия проявява агресия към

...
Виждаме инвазия в независима държава и Русия проявява агресия към
Коментари Харесай

Иван Анчев: Русия проявява агресия към украинския народ

" Виждаме инвазия в самостоятелна страна и Русия демонстрира експанзия към украинския народ . Ситуацията е изострена. Няма да се спре единствено до това, което се предполагаше, че ще се ограничи единствено до Луганск и Донецк ". 

Това сподели пред БНР Иван Анчев, посланик и експерт по национална сигурност. 

По думите му сепаратистките водачи са марионетки и ще създадат каквото им каже Путин , който е " обзет от имперска фикс идея и желае да остане в историята на Русия като огромен обединител ". 

" Свободният свят вижда стъпки, които Хитлер е правил по същия метод.  Подобен вид водачи възприемат отстъпките от страна на другите страни като уязвимост. Трябват ясни послания, ясно недопускане на нападателни дейности на съветската войска . Европа е отвикнала да води война и Путин знае, че каквото и да направи, няма да бъде осъден.  Русия е занаятчия в осведомителната и пропагандната война ". 

В предаването " Преди всички " Анчев акцентира, че прогнозите са сложни, само че изрази вяра да не се стигне до широкомащабна сухопътна интервенция

" Може да се предвижда, че  съветската страна ще ускори военните интервенции по отношение на Украйна, не изключвам интервенции в киберпространството ". 

Интервюто с Иван Анчев можете да чуете в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР