Виждаме, че страните в Еврозоната имат механизъм, който дава сигурност

...
Виждаме, че страните в Еврозоната имат механизъм, който дава сигурност
Коментари Харесай

Зорница Русинова: Лихвите в България ще паднат с приемането на еврото

„ Виждаме, че страните в Еврозоната имат механизъм, който дава сигурност на преодоляване на инфлацията и лихвите. Възможността ние да влезем в тази част на европейската валута ще усили вложенията, тъй като се дава сигурен пазар за доста браншове “.

Това съобщи пред „ Bulgaria ON AIR “ ръководителят на Икономическия и обществен съвет Зорница Русинова във връзка готвеното въвеждане на еврото в страната ни от началото на 2025 година.

Според нея отлагането на това решение води до негативи за стопанската система , само че в това време ще даде време на България да довърши процесите от законодателна позиция.  По думите ѝ банковият бранш у нас към този момент е изцяло квалифициран за смяната. 

Експертът изясни, че инфлацията не е потвърдено разследване в страните, които към този момент са подхванали тази стъпка и дефинира еврото като икономическа вероятност за България. По думите ѝ опцията ние да влезем в тази част на европейската валута ще усили вложенията, тъй като се дава сигурен пазар за доста браншове.

Зорница Русинова обори и аргумента на критиците, които считат, че с приемането на еврото ще бъде изгубена националната еднаквост на страната ни. Тя напомни, че върху монетата ще бъде комплициран различим българския знак , който ще обикаля цяла Европа и по този метод ще разпространява традициите ни. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР