Виждам как през 2015 г. под натиска на бившия министър

...
Виждам как през 2015 г. под натиска на бившия министър
Коментари Харесай

Вярно или не? Гешев: Натискът за системата за разпределението на делата дойде от Калпакчиев и Христо Иванов

" Виждам по какъв начин през 2015 година под натиска на някогашния министър на правораздаването Христо Иванов, на (съдия Калин) Калпакчиев, се основава една централизирана система от една компания. Която би трявало да е краткотраен вид - без социална поръчка. И в продължение на 4-5 години изобщо не е одитирана по никакъв метод тази система ". Това сподели основният прокурор Иван Гешев на 3 април пред Българска национална телевизия.

Mediapool ревизира това изявление. Главният прокурор твърди, че натискът за въвеждането на централизираната система за инцидентното систематизиране на делата в правосъдната система е пристигнал от някогашния министър на правораздаването Христо Иванов и тогавашния член на Висшия правосъден съвет Калин Калпакчиев (сега арбитър в Софийския апелативен съд).

Поводътза изказванието на Иван Гешев е към момента непубличен одитен отчет на Висшия правосъден съвет (ВСС), в който се изричат подозрения, че въведената система може да се манипулира от всеки регистриран консуматор. Все още няма отговор на въпроса кой би манипулирал системата, употребявайки личния си електронен автограф. Това значи някой да извърши закононарушение, като остави трите си имена и ЕГН.

------

През 2013 година Висш съдебен съвет извърши инспекция дружно с представители на неправителствени организации на системите за инцидентното систематизиране на делата във Върховния административен съд, Върховния касационен съд и Софийския градски съд. Още тогава бяха открити съществени подозрения за нередности. Съветът взе решение да сътвори нов софтуерен артикул за систематизиране на делата, който да е еднакъв за цялата система.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР