Виж още“Топлофикация София“ е поискала 4% поскъпване на парното и

...
Виж още“Топлофикация София“ е поискала 4% поскъпване на парното и
Коментари Харесай

Честито! Вижте С Колко Поскъпват Парното И Топлата Вода!

Виж още “Топлофикация София “ е поискала 4% повишаване на парното и топлата вода

" Това е минималното покачване, което ние дефинираме въз основа на прекомерно високите цени на суровия нефт и на петролните деривати на интернационалния пазар. Цени, върху които нито " Булгаргаз ", нито държавното управление на България, могат да въздействат. Финалното решение, което ще вземем и на 29 юни, е да бъде препоръчаната цена или доста близка до нея. Естествено всяко покачване на природния газ по нужда води до смяна на цената на топлинната сила и в доста по-малка степен цената на електрическата сила ", посочи Иванов.

По думите му точните планове сега се вършат от специалисти в КЕВР. Председателят на КЕВР Иван Иванов обаче увери, че настоящето по-малко нарастване на цената на газа, няма да докара до шоково повишаване след 3 месеца.

Изпълнителният шеф на " Булгаргаз " Николай Павлов уточни, че решението на КЕВР ще затрудни доставките на природен газ в страната. От сдружението считат, че има заплаха да не са в положение да извършват лицензионните си отговорности.

КЕВР ще вземе дефинитивно решение за цената на природния газ на закрито съвещание в петък, а в неделя, на 1 юли, ще разгласи дефинитивно какви ще бъдат цените на електрическата и топлинната сила.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР