виж галерията ОЗБГ в поредна битка за справедливост. Ето каква е

...
виж галерията
ОЗБГ в поредна битка за справедливост. Ето каква е
Коментари Харесай

В търсене на истината: Конкурс или измама е това?

виж галерията ОЗБГ в поредна борба за правдивост. Ето каква е следващата история:
Към края на септември 2017 година с ОЗБГ се свърза жена на име Габи*. Тя беше обезпокоена от това, което й се е случило и помоли за помощ. Усъмнила се, че й желаят фотография за паспорт, че би трябвало да дава пари за някакви документи, че й звънят от разнообразни номера й че страницата към този момент я няма. Но, какъв е казусът???
Габи вижда във Facebook, че има конкурс " Happy Smile 2018 ". Записва се, изпраща фотоси, по-късно се свързват с нея и й изпращат документи. Първо й изпращат три листа по Еконт. За тях заплаща 4,62 лева на компанията за доставка и 9,99 лева за друга такса, която се загатва в документите. Това е първата сума, която е заплатила.

Поискват й фотография за паспорт. Това е главната причина да се усъмни, че има нещо неправилно. Габи се е тормозила за това да не би да й създадат подправени документи с данните и фотографията, които дава и да ги употребяват без нейното познание за користни цели. Сама жена с дете е и няма към кого да се обърне. Към момента е безработна и всеки приход й е добре пристигнал. Записва се в състезанието с вярата да завоюва малко пари да си заплати наема на квартирата, да купи нещо на детето си или да изпълни хладилника. Случайно научава за ОЗБГ и взема решение да се обърне към нас, с цел да й помогнем и още веднъж да се усеща в сигурност.

Това са документите за 9,99 лева които са й изпратени по Еконт за сметка на получателя, т.е. тя е заплатила и 4,62 лева за доставката на тези хвърчащи листи с правописни неточности:

След това още веднъж й изпращат документи, само че този път сумата е 24,99 лева Габи не отива да ги получи, тъй като към този момент се е усъмнила и свързала с ОЗБГ. Оказа се, че са й звъняли от още два разнообразни номера: 0894 704 790 и 0894 746 202. Казахме на Габи да не се занимава повече, да не взема никакви документи и в случай че й звънят от този конкурс да им пожелае " прекрасен ден " и да ни потърси.

На нас също ни стана забавно защо тъкмо става въпрос и се заехме да проучим случая и в случай че можем да предпазим хората от тези, които желаят бързо да забогатеят на гърба им и то по не изключително честен метод.

За продължението ще опише Стефан Петров от ОЗБГ:

Позвъних на трите телефона, само че единствено на единия подвигна мъж. Представих се и желаех да ми опише за състезанието. Мъжът механично повтаряше, че всичко е законно и че в документите всичко е обяснено. Каза, че в случай че нещо се съмняваме да пуснем тъжба в полицията.

Потърсих компанията и друга информация, само че не открих нищо. На другия ден отново позвъних на телефоните и този път подвигна същия мъж, само че на другия номер. Попитах го за информация за компанията, детайлности и така нататък Поговорихме малко, само че нищо не научих и най-после индивидът ми затвори телефона леко нервиран.

Започнах да диря информация. Този път разполагах с време и си сложих за цел да науча каквото мога. За малко време открих информация за компанията, случая като цяло и дали са измамници или не. Според мненията в интернет са измамници, съгласно мен също. Ще чакам от компанията да се свържат с ОЗБГ, с цел да се организира диалог и да потвърдят, че всичко е законно, морално и няма потребност хората да се тормозят.

Фирмата е " ПРОФИМЕДИЯ " ЕООД. Седалището и адресът на ръководство са в София: Област София (столица); община Столична; гр. София 1700; регион Студентски; ул. " Проф. Хр. Вакарелски " 19, а едноличен притежател на капитала е К.К. В комерсиалния указател има нужната за компанията информация, има и данни за лицето К.К.

Продължих с търсенето на информация. Оказа се, че това не е първият случай. Във конгрес открих къса информация за тях. Копирам, без редакторска интервенция, някои от мненията:

" Попаднах с триста напън на една публикация от вестник в нета на двама излъгани със фотоси бяха качили. И всичко това е машинация в която и аз вземам участие дори съм до контракта към този момент който няма да подпиша. Доста пишеше по какъв начин се трансферират компании и по какъв начин изчезват. Не се подлъгвайте и вие. Това мога да кажа а и е добре да се съберем и да се приказва за това с цел да го махнат и да няма лъгани. Кой знае какъв брой парички са си взели от хората по 50-100 лева А и не знам дали знаете аз попаднах на тях преди години във facebook в този момент ги няма към този момент там тъй като не успяхава да трият мненията на хората излъгани. "

" И на мен ми се обадиха през вчерашния ден и се оказва същата работа сякаш по европейски план, календар хепи фейсес за 2018г,няма да си взимам документите, считам че е машинация. Жената която ми се обади, е от компания, която приготвя документи, само че сподели, да не ги взимам в случай че имам подозрения, следващата глупава машинация, и то на дребни пари, само че умножено кой знае, какъв брой изкарват. "

Попаднах и на къс пост във Facebook:

Оказа се, че звънят от разнообразни номера, че имат няколко електронни пощи и че името на състезанието е друго. Един път е " Happy Smile ", а различен път е " Happy Faces ". Видно е, че всяка година сменят информацията, само че смисълът, парите и документите са едни и същи.

Във Facebook и интернет не съумях да намеря информация за състезанието от 2016-та година, няма и информация за състезанието от тази година, не открих и интернет уебсайт. Също по този начин не съумях да намеря какво съставлява този календар. Няма негови фотоси, няма негов работен план, няма информация за него, няма и хора, които да са си го купили. Странно е, че от предходната година никой не е разгласил календара, не се е похвалил, че го е закупил, че е удовлетворен и така нататък Все отново са продадени десетки хиляди бройки в България, което е голямо количество и сигурно щеше да се чуе за това огромно мероприятие.

Моето мнение е, че от избран брой хора взимат дребни суми пари, в документите написа 144 души, само че действително ние няма по какъв начин да знаем какъв брой индивида са определени, от какъв брой са взети пари, каква сума и така нататък Те могат да вземат от 1000 души пари, само че да отчетат единствено за 144 индивида.

За тези дребни суми хората няма да тръгнат да завеждат каузи, да вършат следствия, да алармират в полиция, да си търсят парите с цената на всичко. Това е по този начин, тъй като народът не има вяра в институциите и несъмнено има за какво! По този метод се вземат едни " дребни " пари от даден човек, само че умножено по доста хора...... крайната цифра е внушителна!

* * *

Ако това е следващият случай на машинация, наложително би трябвало да се прекъсне. Ако не е машинация, то уредниците на състезанието имат опция да създадат изказване и да внесат изясненост по въпросите, които ни засягат, да покажат календара от предходната година, да покажат какво ще съставлява календара тази година, да покажат документи какъв брой бройки и къде са продадени, от какъв брой души по какъв брой лв. са взели, заявили ли са приходите, издавали ли са касови бонове или различен заместващ документ, кой и по какъв метод популяризира и продава календара и така нататък

Случаят го изпращаме до медии в цяла България, ще го създадем притежание и на жителите, с цел да научат за тази скица и да се предпазят, в случай че има нещо неправилно. Обръщаме се и към прокуратурата да се самосезира, да прегледа предоставената информация, да направи инспекция и в случай че има законово съображение - да повдигне обвинение/я.

ОЗБГ насочва своите откровени благодарности към Габи. Нейната храброст е огромна. Да опише за този метод за събиране на пари не е малко, а в противен случай. Сигурни сме, че доста хора ще бъдат защитени от всякакви измами, когато прочетат защо става въпрос. Ще бъдат по-предпазливи, ще се интересуват къде, на кого и защо дават парите си.

Габи си е свършила работата като е алармирала на нас, а ние сигнализираме на медии, общество и институции. Медиите би трябвало да разпространят случая, а институциите да създадат инспекция и според от резултата да вземат ограничения. Ако всеки си свърши работата както би трябвало, виновниците ще си получат заслуженото, в случай че има случай на машинация.

Спасението е в обединяването! Да живее България!

*Габи не е същинското име на дамата. Името е променено от съображения за сигурност. Тя е съгласна да застане пред камера, само че наложително желае да се подсигурява анонимността й. Иска гласът й да бъде изменен, да бъде снимана зад заслон, в тил, на мрачно, лицето й да бъде замъглено или различен метод, който ще направи разпознаването й невероятно.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР