виж галерията До края на деня ще бъде възстановено движението през

...
виж галерията
До края на деня ще бъде възстановено движението през
Коментари Харесай

Невиждано голям сняг на Беклемето

виж галерията До края на деня ще бъде възобновено придвижването през Троянския проход за транспортните средства до 12 тона. Председателят на Управителния съвет на Агенция " Пътна инфраструктура “ Георги Терзийски ревизира работата на пътноподдържащите компании, които през предходната седмица започнаха разчистването на пътя през най-високия проход в Стара планина.

Специализирани машини работят от двете страни на прохода и имаме уверението, че до края на деня Троян - Кърнаре ще бъде отворен за колите до 12 тона за пътешестване при зимни условия, заяви ръководителят на УС на АПИ Георги Терзийски. Той акцентира, че най-критичният сектор е от края на горския пояс до билото на Беклемето от северната страна на прохода. Роторните машини работят, с цел да разтеглим габарита на пътя и да улесним пътуването на жителите за идните почивни дни и честванията за Националния празник - 3 март, акцентира Терзийски.

През зимните месеци трафикът през Троянския проход бе стеснен, с цел да се подсигурява сигурността на водачите заради мощния вятър, снеговалежите и насъбраните преспи тук-там до 3-4 метра. Разчистването на пътното платно се прави от профилирани машини - роторен снегорин, грейдери, багери и т. н.

С стартирането на трафика през Троянския проход ще се улесни пътуването на водачите от областите Ловеч и Пловдив, както и връзката сред Северна и Южна България.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР