Вихрови ветрове и проливен дъжд и сняг удариха големи части

...
Вихрови ветрове и проливен дъжд и сняг удариха големи части
Коментари Харесай

Екстремните метеорологични условия взеха 2 жертви в България и оставиха мнозина на тъмно

Вихрови ветрове и пороен дъжд и сняг удариха огромни елементи от България, отнемайки живота на двама хора и предизвиква съществени вреди в градове и села

От Асошиейтед прес, 19 ноември 2023 година, 5:47 ч.

СОФИЯ, България -- Бурни ветрове и пороен дъжд и сняг удари огромни елементи от България в неделя, отнемайки живота на двама души, причинявайки съществени вреди и спиране на електрозахранването в градове и села, споделиха публични лица.

Жители в източна България, която беше най-силно наранена, споделиха, че в никакъв случай до момента не са изпитвали такова рисково време.

В черноморския град Варна беше оповестено изключително състояние, при който падна пороен дъжд, подправен със сняг, дружно със мощен вятър. Властите споделиха, че изискванията съставляват риск за популацията.

От кметството оповестиха за разстройства в електрозахранването във всички квартали на Варна. Паднали дървета и клони блокираха основни пътища, оставяйки коли блокирани. Градът прикани жителите да останат у дома и да не употребяват колите си, в случай че нямат незабавни потребности.

Международно летище Варна беше отворено, само че имаше закъснели и анулирани полети, споделиха чиновници на летището.

Полицията заяви, че мъж е умрял в събота, откакто микробусът му се е блъснал в паднало дърво на основен бул. в българската столица София. Във Варна жена почина незабавно, ударена от падащ клон на дърво.

Българските метеоролози предизвестиха за рисково време в по-голямата част от източната част на страната в неделя, предвидиха ветрове с пориви до 125 км/ч (78 мили/ч). Очакваше се проливният дъжд да се трансформира в сняг с рухването на температурите.

Отвъд Черно море тежкото време също аргументи необятно публикувани вреди и разстройства в Турция, в това число разцепването на товарен транспортен съд и евакуацията на затвор.

Главната морска дирекция сподели, че Pallada, плаващ под флага на Камерун, „ се е счупил на две заради тежки метеорологични условия “, откакто е излязъл затънал измежду 5-метрови (15-футови) талази край Ерегли, крайбрежен град на 200 километра (124 мили) източно от Истанбул. Всичките 13 членове на екипажа бяха избавени безвредно.

Времето попречва напъните за постигане на различен товарен транспортен съд, плаващият под турски байрак Kafkametler, защото корабът се носеше покрай вълнолом извън пристанището на града.

Министърът на правораздаването Йълмаз Тунч сподели, че пандизчиите са били преместени от пандиза в Ерегли в близките уреди заради покачващите се равнища на водата.

Агенцията за изключителни обстановки на Турция, AFAD, по-рано издаде предизвестия за неприятно време за 72 от 81 провинции на страната. Turkish Airlines анулира 105 постоянни полета от двете летища в Истанбул в неделя. Снегът докара до спиране на придвижването по автомагистралата Истанбул-Анкара.

Частната новинарска организация Demiroren заяви за паднали дървета, стълбове за лампи и телефонни стълбове в провинциите Зонгулдак и Сакария, като както и вреди на здания.

Губернаторът на Истанбул Давут Гюл сподели, че 210 домове и работни места са били наводнени в черноморския град Силе. Скоростта напразно е достигнала до 100 километра в час (62 благи в час), заяви той.

В Мраморно море рибарските лодки, дебаркирали в Есенкой, бяха унищожени и пороен дъжд докара до свлачища.

< h2 class= " KuBv lFzl GbVC HkWF HfYh kGyA SwCr " > Водещи истории

Принудително учебно заведение в Канзас 8- годишно индианско момче да подстриже косата си, споделя ACLU

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР