Вихър Айтос спечели по категоричен начин третото място в региона

...
Вихър Айтос спечели по категоричен начин третото място в региона
Коментари Харесай

Вихър Айтос спечели бронз в регион Юг

Вихър Айтос завоюва по безапелационен метод третото място в района Юг на ББЛ А група, откакто в дребния край надделя Пловдив Мамбас с 86:62. 

Баскетболистите на Дечо Коешинов поведоха със 7:0 и откакто противникът им не съумя да се разпише повече от шест минути след началото, след първата четвърт се отдръпнаха при 17:6. Въпреки че вкараха единствено една тройка досега, през втория интервал те означиха впечатляващите осем, пет от които на Константин Коев, и на почивката се откъснаха с 53:18, откакто пловдивският отбор по този начин и не бе съумял да се разпише от далечно разстояние. Разликата в интерес на Вихър мина границата от 40 точки след паузата, а последната четвърт стартира при 74:32. Пловдив Мамбас завоюва безапелационно заключителния интервал, само че без това с нещо да може да промени крайния излаз. 

Константин Коев приключи с 29 точки (8 тройки) и 12 битки. Стоил Аладжов се регистрира със 17 точки и 7 битки, а по 13 точки вкараха Стоян Милчев (10 асистенции) и Стоян Петков (14 борби). 

За противника над всички бе Дилян Барбов с 30 точки и 7 битки, а Михаил Кръстев добави 11 точки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР