Вие сте това което ядете, нали? Можете да се изненадате,

...
Вие сте това което ядете, нали? Можете да се изненадате,
Коментари Харесай

Храни за красива и здрава коса

Вие сте това което ядете, нали? Можете да се изненадате, в случай че ви кажем, че косата ви се възползва от съвсем всичко което слагате в устата си.

Най-общо казано, в случай че желаете да имате красива и здрава коса, то вие ще би трябвало да консумирате храни с високо наличие на протеини, витамин А, цинк, желязо, омега-3 мастни киселини и калций.

В допълнение към това би трябвало да употребявате подобаваща козметика, да ходите на постоянни подстрижки и да се грижите за косата си от зимата до пролетта. Като подобаващите храни могат да ви оказват помощ да имате по-здрава, по-силна, по-блестяща и по-плътна коса.

Силата на протеините. Висококачественият протеин е една от най-хубавите храни за вашата коса. Защото косата, на първо място се построява от протеини. Необходимо ви е да консумирате здравословни източници на протеини като пилешко, пуешко, риба и яйца. Те ще ви оказват помощ да се справите със слабата и чуплива коса.

Бобовите растения. Оказва се, че те са вълшебни във връзка с хубавичко и бързо растящата коса. Фасулът е добър източник на биотин, който в случай че е непълен в организма води до чуплива и късаща се коса.

Изберете зеленото. Увеличаването на зелените листни зеленчуци във вашата диета са здравословен подтик за вашата коса. Освен, че са цялостни с калций и желязо, те доставят на тялото ви витамини А и С, които са нужни за производството на себум.

Млякото и млечните произведения. Нискомаслените млечни артикули като мляко, кисело мляко и сирене са опаковани в калций, който е нужен минерал за оптималния напредък на косата.

Омега-3 мастните киселини. Те са от значително значение за здравето на скалпа. Като здравият скалп е директно обвързван със хубавичко коса.

Риба (сьомга, херинга, риба звук, скумрия, сардина, лефер), ленено семе, рапица, масло, тиквени семки и орехи са огромни източници на омега-3 мастни киселини.

Ядките. Вие евентуално към този момент сте наясно, че ядките са като супер закуска от природата. Оказва се, че те са също доста здравословни и за косата ви.

Вземете една шепа бразилски орехи, които са опаковани с хранителни субстанции като селен, който е нужен за здрав скалп. Много ядки са страховит източник на цинк, и в случай че ви се е случвало да поемате цинк, може би сте забелязвали увеличение на блясъка на косата.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР