Вие смятате ли, че трябва БНТ да финансира с парите

...
Вие смятате ли, че трябва БНТ да финансира с парите
Коментари Харесай

БСП сезира СЕМ, Нинова скочи на БНТ

„ Вие смятате ли, че би трябвало Българска национална телевизия да финансира с парите на данъкоплатците филми, които уронват престижа на страната ни и даже включват името на Ботев. Утре внасяме в Народно събрание план за решение, с което сметната палата да направи одит за парите на Българска национална телевизия за 2021 година, както и сезираме Съвет за електронни медии за спор на ползи, както и за други нарушавания. Най-сетне Българска национална телевизия да се трансформира в национална телевизия, която да пази националните ползи “.

Това съобщи Корнелия Нинова по време на постоянното съвещание на комисията по просвета, съобщи БГНЕС.
-->
ПГ на Българска социалистическа партия бе поканила Емил Кошлуков, шефът на Българска национална телевизия, с цел да изясни повече по отношение на кино лентата за Ботев, в който взе участие и дъщерята на президента Радев.

„ Достатъчни са да се гледат единствено 30 минути от кино лентата за Ботев, с цел да се види ниската продукция. Аз не мисля, че би трябвало да се атакува дъщерята на Радев, тя е втори, трети курс в НАТФИЗ, надали и втория й филм ще бъде толкоз добър. Надявам се да не се дават пари за този филм поради присъединяване й във кино лентата, само че тя не би трябвало да бъде нападана. Ние можем да кажем дали кино лентата е добър или неприятен от персонално качество, само че по-добре да се възпрем от навличане на институции, ние ще подкрепим сметната палата да ревизира Българска национална телевизия, тъй като е добре там да се излъчват качествени филми “, изясни и Тома Биков от ГЕРБ.

„ Това, което четете по медии са злословия и неистини. След като бъде утвърдена дадена продукция, към този момент по-късно на кастинги излиза наяве кой каква роля ще играе. Няма по какъв начин да одобрим някой по някаква линия. Парите, които даваме са 100 000 лева почти за този филм. Този филм, в който ще взе участие дъщерята на президента той следва и няма нищо общо с Ботев. Филмът за Ботев е слаб, да склонен съм, но в случай че не го излъчим, тогава Сметната палата ще пристигна да ни санкции, тъй като това ще бъде безстопанственост- ние имаме нещо и не го употребяваме “, това съобщи генералният шеф на Българска национална телевизия, Емил Кошлуков.

„ Филмът е зле сниман, само че има доста такива, няма единствено положителни режисьори, има и други, ние насърчаваме и други да се развиват “, изясни още той.

Последваха думите на Нинова, че присъединяване на дъщерята на Радев във кино лентата за Ботев не е клевета, а самият Максим Генчев, режисьорът на кино лентата, е декларирал за нейното присъединяване, Кошлуков още веднъж отвърна, че това са злословия и сподели, че очевидно самият Максим Генчев е излъгал в случай че това са негови изказвания.

Костадин Костадинов от " Възраждане " напомни, че филми за Ботев са правени преди. „ Сега като слушах изявленията на членовете на комисията тук, през днешния ден си разреших да видя един от предходните филми за Ботев през 1969 година, и той бе доста добре изработен. По времето на комунизма бе свален този филм поради решение на Българска комунистическа партия, в този момент се случва същото. Филмът не съм го гледал, само че този, който влага във кино лентата не знае кои са тъкмо актьорите. Нека да не съдим кино лентата толкоз мощно, и да влизаме в ролята на идеологически съдници, които да кажат по какъв метод да се излъчва даден филм, то е въпрос на творчество. В България е имало доста положителни филми, само че има и такива, които не са дотолкоз положителни, и такива ще продължа да има. Ние ще подкрепим предлагането на Българска социалистическа партия да има одит на парите на Българска национална телевизия, тъй като това е национална институция с милиони средства, тъй че е добре да се види по какъв начин се харчат парите. Извън това, не трябва нашите сенки да падат върху нашите деца, всеки един от нас има семейство “, разяснява Костадинов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР