“Вие не можете да използвате EU DCC (Дигиталния ковид сертификат

...
“Вие не можете да използвате EU DCC (Дигиталния ковид сертификат
Коментари Харесай

Признава ли Великобритания българските сертификати за ваксинация |

“Вие не можете да употребявате EU DCC (Дигиталния коронавирус документ на ЕС) като доказателство за имунизационен статус в английския формуляр за местоположение на пасажери ” (Passenger Locator Form/PLF).

Това изречение стои след името на България в държавния уебсайт на Англия в листата с страни с утвърдено доказателство за имунизация и образци за изисквани доказателства за влизане в Кралството. Тъй като в този лист няма друго пояснение, може да се допусна, че Англия не признава българските документи за имунизация. Проверка на OFFNews сподели, че това не е по този начин.

От посолството на България в Лондон обясниха, че става въпрос за софтуерен проблем , който се отнася освен за българските документи. И фактически България е в компанията на Германия, Чехия, Лихтенщайн, Монако, Сан Марино, тъй че не става въпрос за непризнаване поради високо равнище на имитации, да вземем за пример.

От дипломатическата ни задача разясниха, че британската система не може да прочете българските документи, а казусът идва при попълване на PLF формуляра на уеб страницата на английското държавно управление. По предписание той се попълня преди пътешестване към Острова. Проблемът обаче е реализуем. Във формуляра има поле, в което пътникът заявява, че е имунизиран. Ако пътува от България, вместо да избере EU DCC, пътуващият би трябвало да укаже във формуляра, че ще покаже документа си на границата . След това, на границата документът би трябвало да се покаже на хартия или на телефона, обясниха от посолството ни в Лондон. От там се надявам казусът да бъде отхвърлен до дни.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР