Видяхме с ареста на Петя Банкова - 72 часа неотклонение,

...
Видяхме с ареста на Петя Банкова - 72 часа неотклонение,
Коментари Харесай

Иван Христанов: Българите живеят на Марс

" Видяхме с ареста на Петя Банкова - 72 часа неотклонение, прокуратурата повдига обвиняване. Ние знаем от последните години, че съответни прокурори бяха в действителност инструмент, просто с цел да унищожават човешки ориси. Ние видяхме институционализиране на най-горния интервал на България - ръководството на мутрите. Прави мощно усещане отсъствието на съответни дейности в битката с корупцията. Ние гледаме едно безпринципно държание ", съобщи някогашният зам.-министър на земеделието Иван Христанов пред пред Bulgaria ON AIR.

 

Игнорирани са настояванията за оставка на голям брой министри, счита някогашният зам.-министър.

 

" Те пренебрегнаха нашите претенции за оставка на министъра на земеделието, на министъра на вътрешните работи, който брутално се провали при осъществяване на локалните избори. Именно тези безпринципни позиции доведоха до това, че ние имаме 350 000 - 400 000 души, които са подкрепили за последните 2 години тези хора. Това е голям удар върху българското общество ", разяснява Христанов.

Според него с изключение на Шенген, би трябвало да се разиска и обстановката с пътищата в страната.

 

" Обикалям България всяка седмица по веднъж и е удивително по какъв начин това Народно заседание, предното също, продължава да прокарва един дневен ред, който въобще не е непосредствен на българина, отвън центъра на София. Шенген е нещо прелестно за 2 млн. българи. Останалите 5 млн. излизат от у дома с автомобил и би трябвало да заобикалят дупки. Българите живеят на Марс. Ние нямаме пътища, а си приказваме за Шенген в продължение на 9 месеца, с цел да може да бъде легитимирана една (не)коалиция ", добави гостът.

 

Христанов е на мнението, че избори 2 в 1 биха били извънредно нездравословни за България.

 

" Всички слети избори съставляват опция с 300 лева да бъдат купени два вота, тъй че това работи за партиите, които си заплащат. Не виждаме конституционна процедура, която може да направи нещо друго, само че това ще бъде извънредно нездравословно за България ", сподели той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР