Видяхме проблемите, които породиха конституционните промени. Днес видяхме опити да

...
Видяхме проблемите, които породиха конституционните промени. Днес видяхме опити да
Коментари Харесай

Бойко Рашков: Нотариуса и "Осемте джуджета" са политически продукт

Видяхме проблемите, които породиха конституционните промени. Днес видяхме опити да се оправят тези проблеми, само че още преди месеци се споделяше, че някои промени в Конституцията би трябвало да се дообмислят. Можем да изпаднем в конституционна рецесия, тъй като евентуалните претенденти за служебни министър председатели може да откажат да заемат поста.

Това сподели в предаването " Лице в лице " по БТВ депутатът от " Продължаваме промяната - Демократична България " и някогашен вътрешен министър Бойко Рашков.

" За комисията за Нотариуса съм споделил, че тя няма да бъде публично потребна още преди месеци. Моите думи се потвърдиха във вторник, когато членовете на комисията от ГЕРБ и Движение за права и свободи започнаха да саботират работата ѝ. Първо като се пробваха да провалят кворума и второ като нахлуваха по време на съвещанието и отправяха закани за разпра. По времето, когато бях вътрешен министър, имах терзания, че от Министерство на вътрешните работи може да изтече информация по проблема " Нотариуса ". Всичките обстоятелства създаваха подозрения, че информация е изтекла. Влиянието на Нотариуса и " Осемте джуджета " се вижда освен в Министерство на вътрешните работи, само че и прокуратурата, и изпълнителната власт. Известен факт е, че Нотариуса е ходил на банкети на прокуратурата ", добави той.

" Ако излезе достоверна информацията, че Нотариуса е бил конфиденциален съдрудник на службите, ще излезе по този начин, че органите на реда са гледали умерено незаконната активност на този човек. Много е значимо да са каже, че Нотариуса и " Осемте джуджета " са политически артикул. Онзи, който твърди, че няма политическа връзка в тези две порочни и незаконни групи, заблуждава обществото. Възникват въпросите - кой е назначил Пепи Еврото? Кой е назначил тези основни прокурори, които са гледали умерено и без да реагират незаконната активност на Еврото и Нотариуса? ", попита Бойко Рашков.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР