Видяхме крайъгълният камък на формацията на Слави Трифонов - мажоритарните

...
Видяхме крайъгълният камък на формацията на Слави Трифонов - мажоритарните
Коментари Харесай

Боряна Димитрова: Дали с промяна в избора на ЦИК не се тестват нагласите за по-силни президентски правомощия?

" Видяхме крайъгълният камък на групировката на Слави Трифонов - мажоритарните избори да бъде оставен настрана. С на практика причини ". Това сподели в предаването " Панорама " по Българска национална телевизия социологът.
" В същото време ми направи усещане едно предложение за законодателна смяна - за избор на ЦИК. Предложението - прекомерно забавно, е вместо от Народното събрание, ЦИК да се избира, назначава с декрет и по предложение на президента и по процедура, определена от президента. Тази ЦИК ще организира идващите президентски избори ", добави тя.
 Социолози плануват експертен или малцинствен кабинет в прескачането на червени линии Социолози плануват експертен или малцинствен кабинет в прескачането на червени линии
За да се направи държавно управление в този парламент, би трябвало да се прескочат забележителните червени линии. Това съобщи социологът от „ Алфа...
" По Станиславски, в случай че в първо деяние има пушка, в трето тя би трябвало да гръмне. Дали с това дребно на пръв взор предложение за смяна не се тестват публичните и политическите настройки за повече и по-силни президентски пълномощия. Оставяйки настрана мажоритарните избори, дали не се цели усилване на пълномощията на друга мажоритарна фигура - президента. Това би било прелом. Хубаво е да гледаме с по-внимателно око на другите жокери, които ни подава този несъмнено забавен парламент ", сподели Боряна Димитрова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР