Видяхме едни хора, които с поведението си в националния ефир

...
Видяхме едни хора, които с поведението си в националния ефир
Коментари Харесай

ИТН: Радостин Василев кара депутати да се отцепват от партията със заплахи

Видяхме едни хора, които с държанието си в националния ефир демонстрираха, че са предатели. Истината е, че бяхте очевидци на един куп неистини без нито един факт. За това ние като свободни хора заставаме с лицата си, с цел да ви срещнем с обстоятелства и с истината, такава каквато е, тъй като ние няма какво да крием. Подложени сме на напън от мутри. Мутрата Радостин Василев употребява и изгуби вашето време, с цел да приказва измислици. Това сподели депутатът от Има Такъв Народ Станислав Балабанов по време на брифинг на партията.

Председателят на ПГ на Има Такъв Народ Тошко Йорданов показа запис на телефонен диалог сред Радостин Василев и депутатът от Има Такъв Народ Христина Иванова, в който той я убеждава да напусне парламентарната група на Има Такъв Народ, само че тя изрично отхвърля. Първоначално тя е имала желание да се отдели от групата, само че след това е размислила. Тошко Йорданов твърди, че гласът от записа е на Радостин Василев, който заплашвал Иванова.

Ето какво се споделя в записа: " Идвам да те взема персонално. Правя го за твое положително, не ме предавай и ти. Ако не си подай молбата и напускаш Народното събрание. Защото другояче аз ще ти пратя хора и те ще ти създадат молбата. Няма да ставаме от Политическа партия, дори няма да ги поддържаме. Те си имат от другаде подкепа. Ние си показваме нашата воля. Бъди спокойна, всичко ще мине, няма да те подлъгвам. Уплашиха ли те? Щом си безапелационна, че не искаш ще изпратя на следващия ден да дойдат хора при теб да си подадеш молбата за овакантяване на Народно събрание. Ще видиш, че ще го направиш. "

" Заплахи, напън... ", добави Тошко Йорданов. " Гроздане, очаквам си парите от министерството, които не си ми дал ", съобщи още Йорданов. " Изключително съм благополучен, че сходен нравствен боклук не е при нас ", добави той. Чухте, че е имал среща с Кирил Петков в неговия апартамент. Моралът на господин Петков е както разбирането му за Конституцията - никакъв ", приключи Тошко Йорданов.

" Аз няма да давам подготовка на закононарушения - има Наказателен кодекс, правосъдни органи, прокуратура. Миналата седмица беше импортиран Закон за противопоставяне на корупцията. Борим корупцията с корупция - това ли вършим ", попита Ива Митева.

" Бях упрекната от първата политическа мощ, че съм работила враждебно ", добави тя.

" Как мога аз да спра законодателната стратегия - тя се изготвя от ръководителя на Народно събрание и се гласоподава в пленарна зала. Обсъжда се от всички съдружни сътрудници ", изясни Ива Митева.

" Никога не съм серпантина нещо. Напротив - аз помагах на господин Василев да си напише Закона за хазарта и да може да го внесе ", добави Митева.

" Записът и диалогът на мутрата Василев е разследване на един министър-председател, който си е въобразил, че може да ръководи еднолично ", добави Балабанов.

" Ако ние не направихме ходовете, които изиграхме през последните няколко дни - страната е пред банкрут, а българската история е пред това да бъде предадена. Темата с Македония е ревностна тематика. Предателството на българската история тежи ", сподели Балабанов.

Той предложения премиера Кирил Петков да се яви на детектор на лъжата и да отговори негов ли е почерка върху записка, с която Балабанов разполага, обвързвана с ветото за договарянията за участие на Северна Македония в Европейски Съюз. " Нека всички да видят кой е предателят и по какъв начин наподобяват предателите ", добави Балабанов.

" Това че, Министерство на регионалното развитие е разковничето на отдръпването е подправена теза, която се тиражира от министър-председателя от първия ден, в който разбра, че дните на държавното управление са преброени ", съобщи районният министър в оставка Гроздан Караджов.

" АПИ е сключила контракти с набор от компании за избрана сума, по-късно са направени възлагания, които доста надвишават сумите по контракта. Не става въпрос за Автомагистрала " Хемус ", а за настоящи поправки ", изясни Караджов. По думите му, вицепремиерът Асен Василев е предложил да се заплати сумата от 1,3 милиона комисионни на същите тези компании.

" Всичките си дейности съм ги съгласувал както с министър-председателя, по този начин и с финансовия минситър и не съм влизал в контакти с никакви брокери и концесионери. Когато става въпрос за мафия - мафията е в смяната ", съобщи той.

" Става дума за пари, които някой е получил преди 6 месеца и сега ги получава ", счита Караджов.
https://www.facebook.com/novinite.nova/videos/2841513239328151

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР