Видяхме, че всички парламентарно представени партии, които ние считаме, че

...
Видяхме, че всички парламентарно представени партии, които ние считаме, че
Коментари Харесай

Лена Бориславова, ПП: Всички са оптимистично настроени, че ще бъде сформирано работещо правителство

Видяхме, че всички парламентарно показани партии, които ние считаме, че са разумни наши сътрудници, имат подготвеност да беседват градивно, да се приказва за политики, а не за делба на постове. В предизборните диспути видяхме, че ние имаме много общи опорни точки - рецесиите са ясни, знаем от какви промени се нуждае всяка една сфера на българския публичен и държавен живот. Така че нашият оптимизъм не е самоволен, не е израз на някаква фантазия или наша фантазия, а е подсилен с това, че всеки осъзнава своята отговорност”, изясни тя оптимистичните настроения в “Продължаваме промяната”.

Според нея правосъдната промяна е приоритет на партиите, които през днешния ден са взели участие в диалозите.

“На избирателен спор ние се обединихме към концепцията, че правосъдна промяна би трябвало да бъде направена и тя стартира с промяна на ролята на основния прокурор и неговата функционалност и фигура, както и с КПКОНПИ, която да се трансформира в една работеща антикорупционна агенция”, означи Бориславова.

В отговор на въпрос по какъв начин ще се реализира отстраняването на основния прокурор тя акцентира, че в “Продължаваме промяната” няма терзание от експертен спор, в това число с представители на ГЕРБ и Движение за права и свободи, за това по какъв начин да се подсигурява същинска правдивост на българското общество. Силно се надявам, че те ще могат да застанат зад концепцията за ръководство в изгода и интерес на обществото, добави тя.

“Ние няма да формираме с ГЕРБ и Движение за права и свободи управническа коалиция, само че не можем да изключим от ръководството парламентарно показани партии. Това е нашето обръщение, а и българският народ показва, че желае да види нов метод на правене на политика - сливане към съответни цели, съответен проект за осъществяване и стъпки”, акцентира Бориславова.

По думите ѝ мъчно достижимо е “Възраждане” да стане част от обединението, която следва да бъде образува, и повода по тази причина е тяхната политика през годините.

“Например излизането от Европейски Съюз е цел, която ние от “Продължаваме промяната” не можем да припознаем”, незабавно даде образец тя.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР