Видна фигура от продемократичното движение в Хонконг е била арестувана

...
Видна фигура от продемократичното движение в Хонконг е била арестувана
Коментари Харесай

Хонконг с крути мерки срещу честванията на събитията на пл. Тянанмън, арестува видна демократка

Видна фигура от продемократичното придвижване в Хонконг е била задържана тази заран в деня на годишнината от събитията на площад " Тянанмън " в Пекин през 1989 година, осведоми " Ройтерс ".

Четирима души, показали се като цивилни служители на реда, са задържали Чоу Хан-тун пред постройката, в която се намира офисът ѝ в центъра на Хонконг.

Тя е уредник на годишното бдение за жертвите на бруталната кавга на Китай с продемократичните протестиращи на пл. " Тянанмън ", като деятели считат, че карцерът е потъпкване на един от най-мощните знаци на града за демократична вяра.

Арестът на Чоу Хан-тун, заместник-председател на Хонконгския алианс в поддръжка на патриотичните демократични придвижвания на Китай, идва, когато се чака хиляди служители на реда да патрулират по улиците на града, с цел да не разрешат на хората да се събират.

Засилената зоркост от страна на управляващите бе очебийно отклоняване от заветните свободи на словото и събранията в Хонконг, сближавайки световния финансов център в сходство със строгия надзор на обществото в континентален Китай, споделят деятели.

Ежегодното бдение на 4 юни в парка Виктория в Хонконг, най-големият в света, се преглежда необятно като знак на демократичните желания и предпочитание на някогашната английска колония да резервира другия си метод на живот от континентален Китай.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР