Видинската МБАЛ “Св. Петка продължава да работи при недостиг на

...
Видинската МБАЛ “Св. Петка продължава да работи при недостиг на
Коментари Харесай

Недостигът на медици във видинската болница продължава


Видинската МБАЛ “Св. Петка ” продължава да работи при дефицит на медицински експерти, оповестява БГНЕС.

Около 10% от личния състав в лечебното заведение към този момент са регистрирани като инфектирани с COVID-19, като по-голямата част от тях работят отвън инфекциозното поделение.

За дефицита на фрагменти пред БГНЕС удостовери Николина Николова от хирургичното поделение. Тя е пенсионер, само че продължава да работи. По думите й половината от работещите в нейното поделение също са пенсионери.

За страдание през днешния ден тя е в болничното заведение не като доктор, а като пациент, тъй като от дни я мъчи суха кашлица, а има и диабет. Проба за COVID-19 й е взета още на 22 април, само че кашлицата й не се усъвършенства, за това идва за ново проучване.

Друг сериозен проблем, с изключение на дефицита на личен състав, е, че част от медиците с негативни проби са контактни и не престават да работят. Според разпоредбите на здравните управляващи всички контактни би трябвало да бъдат карантинирани за 14 дни. Т.е. локалната болница работи в нарушаване на съществуващите правила, споделиха локални медици.

Здравният министър Кирил Ананиев към този момент разгласи, че с писмо до РЗИ-тата е помолил да се потърси вид за пренасочване на здравни служащи към видинската болница.

От оперативния щаб пък още веднъж подсетиха на всички лекари да преглеждат всеки пациент като евентуално инфектиран.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР