Видин. Започна възстановяването на свлачището в участъка при 10-ти км

...
Видин. Започна възстановяването на свлачището в участъка при 10-ти км
Коментари Харесай

АПИ: Започна възстановяването на свлачището при 10-ти км на път II-14 Видин - Кула - Връшка чука

Видин. Започна възобновяване на свлачището в сектора при 10-ти км на път II-14 о.п. Видин - Кула - Връшка чука. Това оповестиха от пресцентъра на Агенция „ Пътна инфраструктура “ . Инвестицията е за над 2,5 млн. лв.. На символичната първа копка участваха Албена Георгиева, регионален шеф на Видин, инж. Татяна Чичоварова, шеф отдел в дирекция „ Поддържане на пътната инфраструктура “ в Агенция „ Пътна инфраструктура “, представители на строителя и други
Интензивните превалявания през 2014 година активизираха свлачищна зона на път ІІ-14 в сектора от км 10+100 до км 10+260 и провокираха проваляне на пътната настилка и отваряне на дълбоки пукнатини по нея. От тогава правата е затворена за придвижване, а трафикът е пренасочен по обходен маршрут - по остарелия път II-14, който е в непосредствена непосредственост до авариралия сектор.
Проектът за възобновяване на сектора при 10-ти км на път II-14 Видин - Кула - Връшка чука планува построяването на укрепителна пилотно-анкерна структура за трайно стабилизиране на правата, възстановяване на отводняването, реконструиране на злепоставен улук, възобновяване на пътната настилка, полагане на нова хоризонтална маркировка и монтаж на нови пътни знаци. Срокът за осъществяване по контракт e 110 дни.
Изпълнител на строително-монтажните работи е „ ИСА 2000 “ ЕООД, техният контракт е на стойност 2 534 036 лева с Данък добавена стойност. Строителният контрол ще се реализира от „ Пътинвест-инженеринг “ АД. Договорът им е за - 39 384 лева с Данък добавена стойност. Авторският контрол ще бъде осъществен от „ РУТЕКС “ООД, като цената на контракта е 18 900 лева с Данък добавена стойност.
Проектът „ Превенция и противопоставяне по свлачищните процеси по републиканската пътна мрежа – Фаза 1 “ се финансира от предпочитана ос 4 на Оперативна стратегия „ Околна среда 2014-2020 година “, посредством Европейските структурни и капиталови фондове.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР