Видин. Вече 140 години стотици, отначало доброволни пожарникари, а понастоящем

...
Видин. Вече 140 години стотици, отначало доброволни пожарникари, а понастоящем
Коментари Харесай

Гл. комисар Николай Николов: Вече 140 години стотици пожарникари и спасители бдят за сигурността на жителите на град Видин

Видин. Вече 140 години стотици, изначало доброволни пожарникари, а понастоящем - професионални пожарникари и спасители, бдят за сигурността на жителите на град Видин, сподели на тържествена гала по случай 140 години от основаването на пожарната команда в града основен комисар Николай Николов, шеф на Групово дело „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Видин . “В дните, когато се поставят основите на Третото Българско царство, Видин е един от първите градове в България, които основават лична пожарна команда. За тези 140 години са избавени стотици човешки животи. Предотвратени са големи вреди за нашето културно и историческо завещание “, съобщи основен комисар Николов.
Той уточни, че годишно през лятото пожарникарите се борят с полски и горски пожари. В сегашните интервали на пролет бдим за сигурността на хората от високите води на реките. „ Имам поръчението от името на министър ръководителят Бойко Борисов и от името на министъра на вътрешните работи Валентин Радев да ви поздравя и да ви пожелая здраве и благоденствие. Пазете чисто и неопетнено новоосветеното знаме и дано осветената икона на Свети Илия, която получихте да ви закриля. Аз знам, че със своята добра подготовка ще бъдете положителни бранители на жителите на град Видин “, сподели основен комисар Николов. Той пожела на всички пожарникари здраве и избавление.
Анна ЛОЗАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР