Видин. Борислава Борисова, заместник-кмет на Община Видин, се срещна с

...
Видин. Борислава Борисова, заместник-кмет на Община Видин, се срещна с
Коментари Харесай

Заместник-кметът на Видин Борислава Борисова се срещна с участници в Зонална среща на Съюза на ветераните от войната

Видин. Борислава Борисова, заместник-кмет на Община Видин, се срещна с участници в Зонална среща на Съюза на ветераните от войната, оповестиха за Радио " Фокус " - Видин от Общината. Тя посрещна участниците в Зоналната среща и връчи от името на кмета на Община Видин доктор Цветан Ценков приветствен адрес на Василка Карова, секретар на структурата в града. „ Хора като Вас и Вашите съратници заслужават дълбокото и откровено почитание на цялото общество поради неуморната и безкористна работа да бъде съхранена паметта за славната история на нашата Родина и героизма на нейните синове. Продължавайте и отсега нататък да отстоявате своите патриотични цели и да разпространявате приноса на ветераните от войните. Нека всички дружно работим за реализиране на последователност сред поколенията и запазим най-ценното от историческото великолепие на нашата страна “, написа в адреса.
След това Борислава Борисова, дружно с домакините и гостите, пристигнали от Враца, Ловеч, Монтана и Плевен, се насочиха към паметника на Скърбящия боец, с цел да поднесат венци и цветя. Сред тях бе и доцент доктор Софи Пинкас от Централния директорски съвет на Съюза в София. През 1944 година, едвам 18-годишна, тя отива като доброволец на фронта. Отдава целия си живот да оказва помощ на хората като доктор педиатър и деятелен член на голям брой публични организации. Председател е на Съюза на ветераните от войните към Организацията на евреите " Шалом ".
Накратко за историята на неповторимия паметник-костница на починалите от Трети пехотен Бдински полк в Сръбско-българската война през 1885 година, описа Митко Иванов от Областния съвет във Видин. Днес се навършват 108 години от откриването на този уникален паметник.
След като се поклониха пред паметта на героите, присъстващите си направиха обща фотография за спомен.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР