„Видимо позициите между бранша и държавата се доближават, очаква се

...
„Видимо позициите между бранша и държавата се доближават, очаква се
Коментари Харесай

Пътните строители прекратяват протестите следващите дни

„ Видимо позициите сред сектора и страната се приближават, чака се през идващите дни да се стигне до съглашение “. Това разгласи ръководителят на УС на Българска браншова камара „ Пътища” Стефан Чайков на брифинг в Министерство на регионалното развитие след своята среща с министър Виолета Комитова, представен от бТВ.

Пътните строители ще прекратят своите митинги през идващите два дни и се надяват през „ ще се работи да се изчистят въпросите от юридически и финансов темперамент “ и „ постигане на дефинитивно решение “ по въпросите.

Като пробив Чайков уточни, че в " АПИ стартира фактурирането на миналогодишните документи за зимното поддържане ".

„ Както постоянно съм казвала, районният министър и служебното държавно управление държим да продължим да работим с тези наши компании, които са профилирани в пътното строителство, построили са съответния потенциал и опит през годините “, съобщи Виолета Комитова и означи, че сега се прецизират изискванията, при които ще продължи взаимната работа с сектора.

„ Натъкнахме се на едни нечитави документи, ще ги преправим с концепцията да продължим да работи с компаниите от пътното строителство “, добави Комитова, като сподели, че броят на компаниите с такива документи е огромен.

Председателят на УС на Българска браншова камара „ Пътища” посочи, че под нечитави документи се има поради " диспута по настоящите контракти за ремонт и поддръжка ".

ОТ Министерство на регионалното развитие вършат всичко допустимо да се обезпечат пари за зимната поддръжка на пътищата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР