Видеоплатформата YouTube обяви промяна в условията на своята услуга, сред

...
Видеоплатформата YouTube обяви промяна в условията на своята услуга, сред
Коментари Харесай

YouTube ще вмъква реклами във всички видеоклипове, без да споделя печалбите с малки автори


Видеоплатформата YouTube разгласи смяна в изискванията на своята услуга, измежду които проникване на реклами във всички аудиовизуални материали. Печалбите обаче няма да бъдат споделяни с дребните създатели, написа онлайн изданието " Ентръпрънър ", представено от Българска телеграфна агенция.

Чрез изказване, изпратено до потребителите, компанията изяснява: " YouTube има право да си обезпечава доходи от цялото наличие на платформата и реклами могат да се демонстрират във видеоклипове на канали, които не са част от Партньорската стратегия на YouTube ".

Нововъведението ще влезе в действие от 1 юни.

Понастоящем рекламите са вградени във видеоклипове, оповестени в канали, свързани с Партньорската стратегия. За да участвате в нея, би трябвало да са изпълнени две условия: броят на клиентите би трябвало да бъде минимум хиляда души, а общото време за гледане годишно да е четири хиляди часа.

Освен това приходите на всички основатели на наличие, живеещи отвън Съединените щати, ще стартират да се регистрират като " роялти " (такса, която франчайзополучателите заплащат от време на време, нормално всеки месец) и ще бъдат облагани според американското законодателство. За да се събират такси, би трябвало да се даде информация за TIN, името на юридическото лице и името на канала. В случай на неспособност за даване на тази информация, хостингът може да задържи до 24 % от приходите, съобщи БГНЕС.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР