Видеоконтрол на входа и изхода на инвазивните кардиологии, като мярка

...
Видеоконтрол на входа и изхода на инвазивните кардиологии, като мярка
Коментари Харесай

Проф. Асен Балтов: Заснемането на операции е контрол, а не нарушаване на права

Видеоконтрол на входа и изхода на инвазивните кардиологии, като мярка против фиктивните пациенти – това оферират от НЗОК. Не закъсняха разнопосочните мнения, някои даже крайни.
" Аз одобрявам тази мярка като нещо обикновено, тъй като в " Пирогов " в този момент на всички места има камери. Това е двустранен развой. И медиците, и хората могат да са спокойни, в случай че се случи някакъв случай. Едва ли не се прокрадна концепцията, че пациентите ще бъдат гледани непрекъснато. Но това не е по този начин. Единствено ще се увеличи контролът. Не става дума да се вижда лицето на пациента или даже самата операция ". Това показа по телевизия България он ер изпълнителният шеф на „ Пирогов " проф. Асен Балтов. Той добави, че лечебните заведения нямат право да демонстрират операцията на видео. Единствено тези интервенции, които ще се учат могат да бъдат предавани, само че единствено с автограф и единодушие на пациента, безапелационен е Балтов, който е хирург и е направил хиляди интервенции.

По линия на показателя на лечебните заведения, проф. Балтов съобщи, че има равнище на подготвеност, което би трябвало да се съблюдава постоянно.

" Когато един пациент бива опериран от медици без опит – картинката е друга. Само 9% от лечебните заведения могат да извършат безусловно всички операции. Малките лечебни заведения би трябвало да осъзнаят, че има граници, в които би трябвало да се поберат. Не може да желаят да вършат всичко. Годината беше тежка за " Пирогов " и болничното заведение потвърди, че работи добре. Ние имаме подготвеност да дадем работа на сътрудници, които желаят да работят при нас. Детските ни клиники са най-натоварените в цяла София ". Това Балтов съобщи във връзка предлагането на Министерски съвет база „ Лозенец “ – някогашна Правителствена болница да бъде преобразувана в детски медицински център.

Това значи, че медиците от „ Лозенец “ не трябва да бъдат надъхвани, е ще останат на улицата, с изключение на „ Пирогов “ и други здравни заведения ще им дават опция за изява.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР