Видеоконферентната среща на лидерите на страните от Групата на седемте

...
Видеоконферентната среща на лидерите на страните от Групата на седемте
Коментари Харесай

Виртуалната среща на върха G7 за коронавируса ще е на 19 февруари

Видеоконферентната среща на водачите на страните от Групата на седемте (G7) ще се организира на 19 февруари. Основните тематики ще са битката с пандемията и справедливото систематизиране на имунизациите по света. Това излиза наяве от официално съобщение, публикувано от канцеларията на английския министър председател Борис Джонсън.

Срещата на водачите на Англия, Германия, Италия, Канада, Съединени американски щати, Франция, Япония и Евросъюза ще се организира в границите на английското председателство на "седморката " и ще е първата от април 2020 година.

Джонсън "ще се възползва от срещата, първото огромно събитие за президента на Съединени американски щати Джо Байдън, с цел да призове водачите към взаимна работа за единен световен метод към пандемията ". Според английския министър председател по този метод ще може да се постави завършек на "националната и изключваща политика, помрачила първичните ответни дейности на ковид ".

Последните 12 месеца от пандемията демонстрираха, че нито една страна не може да е в сигурност, до момента в който "всички страни (заедно) не се защитят от пандемията ", е коментарът от Англия. Именно по тази причина, смятат в Лондон, потреблението на имунизациите "ще даде нова опция да показва полезността на интернационалното съдействие ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР