Видеоклип, публикуван в социалните мрежи, показа как бойци на Хамас“

...
Видеоклип, публикуван в социалните мрежи, показа как бойци на Хамас“
Коментари Харесай

Бойци на „Хамас“ на мотори пресичат границата с Израел

Видеоклип, оповестен в обществените мрежи, сподели по какъв начин бойци на „ Хамас “ на мотори пресичат границата на Газа с Израел.

Сирените за въздушна паника в региона на израелското пристанище Ашдод се включват непрекъснато

Клипът е разгласява на 15 октомври. Ройтерс съумя да удостовери местоположението на видеоклипа, само че не съумя да удостовери датата, на която са снимани фрагментите.

Изненадващо нахлуване на „ Хамас “ против Израел на 7 октомври за почна на разсъмване по време на огромния еврейски празник Симхат Тора.

Израелските сили се сблъскаха с въоръжени от формация „ Хамас “

Над 5000 ракети бяха изстреляни от линията Газа към Израел, сподели въоръженото крило на „ Хамас “ още в първия ден на офанзивата.

В отговор на офанзивата Тел Авив разгласи война на „ Хамас “ и се закани да унищожи групировката. Израелската войска подреди танкове, техника и военни по границата с линията Газа. В околните часове или дни се чака Израел да предприеми сухопътна атака.

В ход е най-голямата готовност в историята на Израел, само че инвазия в линията Газа крие риск за пленените от „ Хамас “ и „ Ислямски джихад “

Израел разполага войска и на северната си граница към Ливан, където работи групировката „ Хизбула “. Вече се стигна до обстрели с групировката. Висши военни от Израелската войска завиха, че „ Хизбула “ се пробва да ги разсее от офанзивата им на юг.

Семейството му неотдавна са се открили в южния град Хан Юнис

По последни данни жертвите от двете страни са над 3600 – 1300 в Израел и 2300 в линията Газа.

Следете всички събития в нашия онлайн репортаж:

Следете всички събития в този онлайн репортаж
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР