Видеоклип, на който се вижда как влиятелен виетнамски служител се

...
Видеоклип, на който се вижда как влиятелен виетнамски служител се
Коментари Харесай

Виетнамците се възмутиха от видео с техен министър, наслаждаващ се на пържола, задушена в листа от злато

Видеоклип, на който се вижда по какъв начин авторитетен виетнамски чиновник се любува на пържола, задушена в златни листа, в първокласен лондонски ресторант, провокира същински яд в обществените мрежи във Виетнам, където междинната отплата за деня е едвам няколко $.

То Лам, министър на публичната сигурност, чието ведомство се занимава с мониторинг на инакомислието и наблюдаване на деятели в властническата страна, е видян да похапва в Nusr-Et Steakhouse в богаташкия квартал Найтсбридж. Ресторантът е кръстен на турския готвач Нусрет Гьокче - прочут на близо 40-те си милиона почитатели в Инстаграм като Salt Bae - той сервира пържоли, увити в ядливи 24-каратови златни листа, които съгласно сведенията костват над 1000 $. Дейвид Бекъм, Леонардо ди Каприо, Наоми Кембъл са измежду посетителите на филиалите на веригата заведения по целия свят.
 Британският монетен двор ще извлича злато от остарели телефони и преносими компютри Британският монетен двор ще извлича злато от остарели телефони и преносими компютри
Злато и други благородни метали ще бъдат извличани от остарели телефони и преносими компютри от Кралския монетен двор на Англия, оповестява BBC...

Клипът с виетнамския политик, който в началото е бил оповестен от ресторанта, преди да бъде отстранен, се е популяризирал в Tiktok и Фейсбук. Мнозина от коментиращите виетнамци се разгневиха на видяното. Страната се бори с последствията от опустошителната вълна на COVID-19, която лиши безчет работни места и докара до най-сериозното стесняване на виетнамския Брутният вътрешен продукт в историята.

" Хората са изправени пред изключителни компликации поради пандемията, само че (длъжностните лица) се забавляват по същия метод, както и звездите от международна класа ", написа Фам Виет Дук във Фейсбук. " Правителството постоянно се е оплаквало от финансови усложнения, само че все пак краде парите на хората за този първокласен живот, като че ли няма да има на следващия ден ", споделя той.

Други разгласиха фотоси на небогати деца от най-нуждаещите се райони на Виетнам в мненията към клипа. Средностатистическият виетнамски жител е получавал месечен приход от към 184 $ през 2020 година, сочат данни на Главната статистическа работа на страната.

Не е ясно по кое време тъкмо е снимано видеото, само че Лам е във Англия за конференцията за климата COP26 и в понеделник се срещна с английския вътрешен министър. Лам, член на авторитетното 18-членно политбюро на Виетнам, е министър на публичната сигурност от 2016 година и заема твърда позиция във връзка с придвижванията за отбрана на човешките права в комунистическата страна.
 Германия: най-високата инфлация от четвърт век, хората всеобщо купуват злато Германия: най-високата инфлация от четвърт век, хората всеобщо купуват злато
Бензинът, нафтата, храната, наемът, визитата в кварталната механа - за германците всичко това става все по-скъпо. Официалната статис...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР