Видеоклип, на който се вижда екзекуцията с чук на бивш

...
Видеоклип, на който се вижда екзекуцията с чук на бивш
Коментари Харесай

Едно след друго, две видеа за екзекуция с чук и на оживял от нея руски наемник от Вагнер

Видеоклип, на който се вижда изтезанието с чук на някогашен съветски наемник, избягал от групировката " Вагнер " по време на сраженията в Украйна, беше оповестено в обществените медии през днешния ден.

44-годишният мъж, както се оповестява, минал на страната на врага четири дни след идването си на фронта.

Но по-късно групата наемници пусна различен клип с сякаш екзекутирания " беглец " с посочено име Дмитрий Якушченко, който бил вербуван в редиците на ЧВК.

Първият видеоклип

В първия видеоклип, оповестен от " Сива зона " (Grey Zone) - канал в " Телеграм ", обвързван с " Вагнер ", мъж се разпознава като Дмитри Якушченко, на възраст 44 години и споделя, че е родом от Крим и е излязъл от пандиза, преди да се причисли към " Вагнер ". " Възнамерявах да намеря някаква малка врата, просто, както споделят, да избягам ", споделя той и прибавя, че това " не е неговата война ", цитираха го Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Според " Сива зона " той е бил хванат в украинския град Днепър. " След това, както сътрудника му Евгени Нужин, той се разболя от същата болест, при която губиш схващане в някой украински град..., а след това се събуждаш в мазето, на последното си правосъдно съвещание ", сподели обвързваният с " Вагнер " канал, имайки поради изтезанието с чук на различен наемник, видео от която беше оповестено предишния ноември.

На фрагментите от видеото, озаглавено " Видео от делото за измяна ", се вижда, че главата на Якушченко е залепена с тиксо за тухлена стена, а зад него стои неидентифициран мъж с чук. " Бях на улицата в град Днепър, където бях ударен по главата и изгубих схващане, след което се разсъниха в тази стая и ми беше казано, че ще бъда съден ", споделя той.

След това мъжът зад него подвига чука и замахва към главата му. В този миг картината се замъглява. Чува се мощен тон и Якушченко се свлича на пода. Мъжът още веднъж замахва с чука. Видеото приключва с надпис, който гласи: " Съдебното съвещание се афишира за закрито ".

Агенция Ройтерс показва, че не е съумяла незабавно да ревизира достоверността на видеото.

Вторият видеоклип и опровержението

По-късно пресслужбата на създателя на ЧВК " Вагнер " Евгений Пригожин отговори на известията за хипотетичната екзекуция на Дмитрий Якушченко, като сподели видео с него и се базира на коментар на водача. Това се оповестява в канала на Telegram " Внимание, вести ".

В предоставеното видео Якушченко онлайн споделя по какъв начин е " поправил грешките си " и се е върнал от плен.

" В ЧВК  " Вагнер " всеки има право да поправи неточност ", сподели Якушченко.

Според мъжа, когато бил хванат от въоръжените сили на Украйна, той " споделил доста разнообразни неща и това бил единственият метод да оцелее ", цитира го и.

" Излизайки от плен, донесох доста скъпа информация, която избави живота на доста момчета, тъй че ми беше простено... ", посочи Якушченко.

Руското издание заяви, че омбудсманът Татяна Москалкова ще сезира Следствения комитет на Руската федерация поради видеото с изтезанието. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР