ВИДЕО ОТ РЕЧТА - ТУКПремиерът Бойко Борисов произнесе реч в

...
ВИДЕО ОТ РЕЧТА - ТУКПремиерът Бойко Борисов произнесе реч в
Коментари Харесай

Борисов в Брюксел: България е неформалният лидер на Балканите

ВИДЕО ОТ РЕЧТА - ТУК

Премиерът Бойко Борисов произнесе тирада в Брюксел, където дойде за формалния концерт във връзка откриването на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз.

" Българският поданик дава стотици милиони за европейската сигурност, съобщи той. - Релокацията не работи, тези хора желаят да дойдат в Германия, те не желаят да стоят в България. Прибираме ги, те отново бягат. Другият въпрос за релокацията е да създадем затвори, това обаче няма по какъв начин да стане поради хумаността ", изясни министър председателят.

" Истината е, че войните, които се организираха, донесоха големи вреди. Външната ни дипломация се провали в цялата си част - милиони жертви, опустошени страни. Ако тук ни целят с ракети в този момент, и ние ще бягаме. Провалът ни е във външната политика, всичко се обърна и пристигна като проблем в Европа. Това са истините и до този миг никой не е могъл да ме обори ", сподели още Борисов.

" България е образец по какъв начин бързо успяхме да създадем заграждения. Тук има и една огромна неправда - най-добре защитаваната граница, запитвам в едната страна толкоз милиарди вляха, а резултатът е доста дребен? България има нулев напън от мигранти, а не е в Шенген, в това време Гърция е - просто не е заслужено ", съобщи министър председателят. " И си измисляте някакви претекстове, които ги няма, и все по-трудно ще става да си ги измисляте ".

" Ние решаваме кой какъв брой мигранти да вземе, няма логичност за мен. Ние вадим пари от нашите данъкоплатци, с цел да решим проблемите, които те предизвикват в някои райони. Много неща в Турция не ни харесват, доста от тях са в цялостен прорез с нашите полезности, само че без тях не можем да се оправим с миграцията ", изясни министър председателят.

" Терминът " Западни Балкани " не го одобрявам доста, тъй като Балканите сме едни. Докато не се реши казусът с името, Македония не може да тръгне към Европейски Съюз. Без Косово, без Сърбия - няма по какъв начин да стане. И на президента Вучич, и на президента Тачич им благодаря, че съумяха да успокоят обстановката след стрелбата в Косовска Митровица. Това демонстрира зрялост, което е хубаво за елита на Балканите. Босна и Херцеговина през днешния ден е спокойна, на следващия ден може да стане война. България е единствената, която няма неуреден проблем на Балканите ", разяснява Борисов.

" Неслучайно сме неофициалният водач на Балканите, с цел да може да моделираме обстановката. В момента мисля, че можем да се похвалим с това. Балканите са Европа, те не са задният двор. Задният двор са, в случай че гледаш от Лондон насам, в случай че гледаме отсам, са кулоар ", заключи той.

" Ще бъда доста благополучен, в случай че проработи кулоар номер 9, който идва от Финландия и стига до Истанбул. Бизнесът ще завоюва, това са ареалите, най-хубави за отглеждане на животни и стопанство, прелестни места за зелени сили. Ако не стъпим ние там с цялата си обич към тези страни, младите и квалифицирани хора ще изоставен България. Когато напущат младите, остава по-възрастно население, пенсиите стават ниски, идват популисти с неизпълними обещания ", сподели още той.

" В България има мюсюлмани, ние сме необичаен образец за толерантна страна. Такъв образец могат да бъдат и Балканите ", заключи министър председателят.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР