VG247 предава за организирана от част общността на Battlefield 2042

...
VG247 предава за организирана от част общността на Battlefield 2042
Коментари Харесай

Геймъри искат ЕА да им върне парите заради Battlefield 2042

VG247 предава за проведена от част общността на Battlefield 2042 петиция в Change.org с гледище за връщане на парите им, които са дали за играта. Освен това, в известието на основателя на петицията се декларира, че потребителите ще потърсят правата си в съда.

Тенденцията да се форсира излизането на обещано заглавие единствено и единствено цифрите от продажбите му да бъдат импортирани в идващия тримесечен доклад е обезсърчаващ факт от геймърската реалност. Не е от през днешния ден, само че е годно изключително за последните няколко години. Счупени игри при премиерата им, пачове от ден първи, които би трябвало да запълнят дупки, които изобщо не е трябвало да ги има, орязано от истинския билд наличие, което след това се показва, като платено допълнение. Едва ли е елементарно да си геймър през днешния ден, изключително в една толкоз нестабилна икономическа конюнктура в световен проект. Няма нищо инцидентно, че Шериф Саид от VG247 съпоставя Battlefield 2042 със Cyberpunk 2077, друга игра от огромно студио, която пострада от корпоративната лакомия (макар че в случай че питате шефовете на CD Projekt RED, виновността е на QA екипите). Може ли да има правдивост? По-скоро не, само че както показват в петицията, положението на Battlefield 2042 сега е толкоз зле, че Steam са почнали да връщат пари за играта. Самата петиция, която е стартирана в сряда, към този момент има над 146 000 посписа.

„Пускането на Battlefield 2042 беше насмешка с всеки, който си е купил тази видеоигра за $70, поради подправената реклама на ЕА. Battlefield 2042 е причина за милиони долари в вреди и разочарова хиляди консуматори по цялостен свят“, написа създателят на петицията, която е ориентирана към ЕА, DICE, Sony Interactive Entertainment, Steam, Microsoft и Федералната комерсиална комисия на Съединени американски щати.

„Според доста потребителски отчети, Electronic Arts и DICE не са спазили обещанието, което са създали при старта на играта и Battlefield 2042 е пусната в едно положение, в което не може да бъде играна. Дори през днешния ден (играта излезе през ноември предходната година – б.а.), Battlefield 2042 има проблеми, които трансформират по фрапантен метод игровото прекарване, дотам, че играта се възприема, като недовършен артикул от доста от членовете на общността. В интерес на истината, Battlefield 2042 е толкоз зле направена, че даже Steam, снабдител на PC видеоигри с висока известност, разрешава на потребителите да получат парите си назад в цялостен размер“, основателят на петицията.

Анонсирана, Battlefield 2042 беше разкрита с нормалните свирки и фанфари за най-хубавата история, най-големите карти, най-хубавия мултиплейър, най-най-… За да се стигне до скорошното самопризнание на ЕА, че играта се е оказала отчаяние и слуховете, че може да стане безвъзмездна. Що се отнася до това, което се е объркало, то Том Хендерсън светлина над обстановката в края на предходната година. И несъмнено поговорката за рибата си е годна и тук. Изглежда, че издател и разработчик по този начин и не са били наясно какво желаят да показват със идващия Battlefield и в чудене и разногласия, работата по Battlefield 2042 почнала едвам преди година и половина. Напускането на доста разработчици на DICE довело до потребността да бъдат привлечени неопитни екипи, на които им се наложило да работят с технология, която им е непозната. На фона на всичко това, звучи разумно ЕА да са били отсрочили премиерата на BF2042 във времето, само че в последна сметка корпоративната логичност наподобява е победила. Създателят на актуалната петиция дава обещание завеждането на групов иск към ЕА. Дали това ще се случи, следва да разберем занапред.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР