Ветрове със скорост до 180 километра в час (108 мили/ч)

...
Ветрове със скорост до 180 километра в час (108 мили/ч)
Коментари Харесай

Бурята Киаран връхлита Западна Европа, духайки рекордни ветрове във Франция и оставяйки милиони без електричество

Ветрове със скорост до 180 километра в час (108 мили/ч) заляха френското атлантическо крайбрежие през нощта до момента в който бурята Киаран връхлетя Западна Европа

От Асошиейтед прес, 2 ноември 2023 година, 4:50 ч.

ПАРИЖ -- Ветрове със скорост до 180 километра в час (108 благи в час) Атлантическото крайбрежие на Франция през нощта, когато бурята Киаран връхлетя страни в Западна Европа, изкоренявайки дървета, взривявайки прозорци и оставяйки 1,2 милиона френски семейства без електричество в четвъртък.

Силни ветрове и дъжд също удари южна Англия и Нормандските острови, където бяха докладвани пориви над 160 км/ч (100 мили/ч). Стотици учебни заведения останаха затворени в крайбрежните общности на Корнуол и Девън, защото падналите дървета и наводненията попречиха утринното пътешестване до работното място.

Полети от летищата на Нормандските острови Джърси, Гърнси и Олдърни бяха анулирани. Холандската самолетна компания KLM анулира всички полети, заминаващи и идващи в Холандия от ранния следобяд до края на деня, базирайки се на високата непрекъсната скорост напразно и мощните пориви, предстоящи в страната.

„ Изглежда като стихия, която се случва един път на всеки няколко години за Обединеното кралство и Франция “, сподели в сряда Боб Хенсън, метеоролог и теоретичен публицист от Yale Climate Connections, добавяйки, че Киаран може да се трансформира в „ един път в генерационна стихия. “

Във Франция към този момент беше доказана гибел, обвързвана с времето. Шофьор на камион беше погубен, когато автомобилът му беше блъснат от дърво във вътрешния район Ена на северна Франция, сподели министърът на превоза Клемент Бон.

Почти всички брегове на континенталната част на Франция бяха под предизвестия за неприятно време в четвъртък сутринта, от Кале на Ламанша до целия път надолу по крайбрежията на Атлантическия океан до Испания, както и огромна част от средиземноморското крайбрежие на Франция и Корсика, съгласно националната метеорологична работа Météo-France.

Метеорологичната работа заяви за рекордна скорост напразно от 108 благи в час (180 километра в час) по крайбрежието на Бретан. Вятърът доближи до 96 благи в час (160 км/ч) на брега на Нормандия и до 90 благи в час (150 км/ч) във вътрешността. Очакваха се талази от съвсем 33 фута (10 метра) в северозападния завършек на страната.

Местните влакове бяха анулирани през част от Западна Франция и всички пътища в Регион Финистер в Бретан бяха затворени в четвъртък сутринта. Бон прикани хората да заобикалят шофирането и най-малко да бъдат деликатни, когато пътуват през региони с предизвестия за времето.

„ Виждаме по какъв начин пътищата могат да бъдат съдбовни при тези условия, “ сподели той пред телевизионния оператор France-Info.

Бурята прекъсна електрозахранването на към 1,2 милиона френски семейства от четвъртък сутринта, заяви в изказване електрическата компания Enedis. Това включва към половината от домовете в Бретан, атлантическия полуостров, който е най-силно обиден от Киаран. Enedis сподели, че ще разположи 3000 служащи, с цел да възвърне електрозахранването незабавно щом метеорологичните условия разрешат.

В Обединеното кралство транспортните организации също поучават жителите на части от Южна Англия да стойте си у дома и не пътувайте. Агенцията за морска и брегова защита прикани хората да се държат надалеч от брега.

„ Стойте надалеч от рискови обстановки “, сподели организацията в обява на X, преди прочут като Twitter. „ Селфи в бурни условия не си коства да рискувате живота си. “

Метеорологичната работа, държавната метеорологична организация, издаде кехлибарени предизвестия за мощен вятър за елементи от Южна Англия. Предупреждението за кехлибар е второто най-високо равнище на паника, което значи, че има заплаха за живота от летящи парчета.

Бурята аргументи повече от несгоди при пътешестване в Нидерландия.

Осмото издание на националния шампионат по колоездене при срещуположен вятър беше бързо проведено за ездачи, готови да карат педалите през зъбите на бурята в четвъртък по продължение на 8,5 километра (5,3 благи ) брегова преграда за колела без скорости.

Събитието се организира единствено при югозападна стихия с минимална мощ напразно седем барела нагоре по брега на Северно море. < /p>

Фридерике Ото, старши учител в Института Грантъм за изменение на климата и околната среда на Imperial College London, сподели, че малко изследвания са разгледали дали изменението на климата предизвиква по-високи скорости напразно. Отговорът на въпроса е възпрепятстван от неналичието на наблюдения на скоростта напразно от далечно минало, сподели тя.

Но преваляванията от огромни стихии са се нараснали заради човешки провокирано изменение на климата, сподели Ото. Това е по този начин, тъй като по-топлата атмосфера може да задържа повече влага. По този въпрос науката е „ напълно ясна “, сподели тя, със 7% нарастване на преваляванията за всеки градус по Целзий (1,8 градуса по Фаренхайт) световно стопляне.

___

Авторите на Associated Press Илейн Ганли в Париж, Даника Кирка в Лондон и Майк Кордър в Хага способстваха за този отчет.

___

Следете отразяването на климата на AP на https://apnews.com/climate-and-environment

< img alt= " ABC News " class= " Image Logo Logo__xxxl " data-mptype= " image " src= " data:image/gif;base64,R0lGODlhAQABAIAAAAAAAP///yH5BAEAAAAALAAAAAABAAEAAAIBRAA7 " />

Водещи истории

ABC News Live

24/7 отразяване на изключителни вести и събития онлайн < /p>

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР